Annonce
Tønder

Fra nummer 28 til nummer 80: Flytning af børnehave koster små otte millioner

En flytning af Højer Danske Børnehave til Digeskolen er i spil - nu bliver det en sag, når budgettet for 2022 skal på plads. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Det er udregnet, hvad det vil koste at flytte Højer Danske Børnehave fra dens nuværende placering og ind på Digeskolen. Flytningen bliver en sag, når næste års budget skal på plads.

Højer: Det er sjældent en gratis omgang at flytte, og det vil det heller ikke være, hvis Højer Danske Børnehave flytter til Digeskolen.

Sidste år blev tankerne om en flytning behandlet i børn- og skoleudvalget, og politikerne besluttede, at der skulle udarbejdes et forslag til en projektbeskrivelse, og at der skulle laves et overslagsbudget.

Og nu er der sat flere ord på projektet, og en foreløbig pris er udregnet.

Annonce

Godt 7,8 millioner kroner vil det - som det ser ud nu - koste at flytte børnehaven fra den nuværende adresse på Nørrevej 28 og ind i ledige lokaler på skolen, der ligger på Nørrevej 80. For de penge får man blandt andet nye installationer, nye gulve og lofter, nye døre og glaspartier, en bålhytte og etablering af grovgarderobe.

Og børn- og skoleudvalget er positivt indstillet - når kommunalbestyrelsen skal få pengene til at stemme i 2022-budgettet, vil en flytning af børnehaven være i spil.

- Vi vil gerne have udviklet den idé, som man har beskrevet fra Digeskolen og Højer Danske Børnehave, og så vil vi godt have, at man kigger på, om anlægsprojektets beløb nu holder, siger Kim Printz Ringbæk (S), der er formand for børn- og skoleudvalget.

Økonomien

Som det ser ud nu, vil det koste godt 7,8 millioner kroner, at Højer Danske Børnehave flytter ind på Digeskolen, hvor der er ledige lokaler. Der er blandt andet lagt op til, at en række lokaler istandsættes, og at der bruges penge på en legeplads med mere.  

Der er lagt op til, at Facility Management bidrager med 1,2 millioner kroner, og at der tages 0,7 millioner kroner fra Ejendommes driftsmidler.

Under begrebet Facility Management arbejdes der mod, at kommunen bruger færre penge på bygningsdrift. En Facility Manegement-beregning viser, at en flytning af børnehaven skal føre til en årlig besparelse på 400.000 kroner på bygningsdrift. 


Udvalgsformanden peger på, at håndværkerne har meget at lave og materialepriser er steget - man har før prøvet, at et projekt blev dyrere end først antaget.

- Det er meget rart for en kommende budgetlægning at finde ud af, om det er de der knap otte millioner, eller det måske pludselig er ti millioner eller 12 millioner. Så det er bare for, at vi ikke laver den samme fejl en gang til, og tror, at det her kan vi lave for det beløb, og så kan vi ikke alligevel, fortæller han.

Glæde i Højer

I Højer er der glæde over beslutningen. Områdeleder Conni Baagøe sad i denne uge sammen med børnehavens leder Mette Mortensen, og de er begge glade for, at sagen nu kommer et skridt videre.

- Forældrerådet havde møde i går aftes (onsdag red.) og glæder sig også over det - at vi arbejder videre med det, fortæller Conni Baagøe.

Hun peger på, at børnehaven ikke er tidssvarende. Hvis flytningen bliver endeligt besluttet, har børnehaven udsigt til omkring 700 kvadratmeter lokaler og en ny legeplads.

- Jeg tænker, det er en styrkelse af Højer generelt, at man kan have skolen og institutionen under samme tag og have et rigtig godt samarbejde på tværs af de to institutioner, fortæller Connie Baagøe.

Hvis politikerne beslutter sig for en flytning, vil det være en epoke, der slutter.

- Det er også lidt vemodigt at skulle flytte børnehaven op på skolen, fordi den har været her mange, mange år, og der ligger rigtig mange gode traditioner og sådan nogle ting i huset, fortæller Conni Baagøe.

Annonce

Tilfreds skoleleder

Karin Anker, der er distriktsskoleleder med ansvaret for Digeskolen, glæder sig også over, at sagen nu sendes videre.

- Det, synes jeg, er rigtig godt. Det er jeg rigtig glad for - at de synes, det er en god idé, vi har fået. Så det håber jeg da rigtig meget går igennem, fortæller hun.

Hun mener, at der vil blive en optimal overgang fra børnehave til skole, hvis flytningen går igennem.

- Det er selvfølgelig altid en fordel for os som skole at modtage familier, som er trygge ved det der foregår, og hvor forandringen ikke bliver så voldsom, som den kan være nogle gange, siger hun.


Jeg tænker, det er en styrkelse af Højer generelt, at man kan have skolen og institutionen under samme tag og have et rigtig godt samarbejde på tværs af de to institutioner.

Connie Baagøe, områdeleder


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce