Annonce
Indland

Fra plattenslager til velsyngende diva: Cher deler anmeldere

Torben Christensen/Ritzau Scanpix
For første gang i 14 år optrådte Cher i Danmark med et show, der delte de danske anmeldere.

Danske anmeldere har svært ved at blive enige om, hvorvidt tiden er løbet fra den 73-årige popstjerne Cher.

Med over 100 millioner solgte albummer i bagagen var det en sand verdensstjerne, der tirsdag aften gav koncert i Royal Arena på Amager.

Men ikke alle var lige imponerede.

Hos Ekstra Bladet giver Thomas Treo således to ud af seks stjerner i en anmeldelse med overskriften "Cher helt til grin i Royal Arena".

Hendes optræden i Danmark var den første i 14 år. Treo håber på, at der var tale om en afskedskoncert.

- Chers stemme fremstod nogenlunde ligeså kunstig som det blå hår, hun havde på hovedet, da hun steg ned på scenen i en trapez, skriver Treo, der har Cher mistænkt for i højere grad at mime end at synge selv.

På den anden side står magasinet Gaffa, der giver fire ud af seks stjerner og mener, at Cher "overraskede og imponerede".

Ganske vist er Gaffas anmelder, Ivan Rod, heller ikke helt sikker på, at det var Cher selv, der sang.

Men showet var som helhed overbevisende, mener han. Og efter lidt usikkerhed i starten måtte han også overgive sig til Chers vokal.

- På aftenen lod jeg efterhånden mig selv overbevise om, at det hele faktisk var live, ægte og autentisk. Sågar Chers vokal, skriver Ivan Rod.

Popstjernen slog igennem i 1960'erne som den ene halvdel af Sonny og Cher.

Hun er kendt som en af pionererne inden for udbredelsen af effekten auto-tune.

I de 14 år, hvor hun ikke har besøgt Danmark, har hun udsendt to albummer.

I 2013 kom "Closer To The Truth", og Abba-hyldesten "Dancing Queen" blev udgivet i 2018.

/ritzau/

Annonce
Link til Gaffas anmeldelse
Link til Ekstra Bladets anmeldelse
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce