Annoncørbetalt indhold

Fra rod til succesfuld virksomhedsejer: "Du bliver aldrig til noget"

30-årige Kristian Bentzen startede sin virksomhed Dansk Tag & Isolering, da han var blot 21 år gammel. I dag har han fire-seks ansatte og en forretning med ordrebogen fuld. Foto: Dansk Tag & Isolering

Kristian Bentzen var en bandit som knægt. Han droppede ud af 8. klasse, og ingen troede, at han nogensinde skulle blive til noget. Men store drømme gav Kristian Bentzen blod på tanden, og næste år kan han fejre 10-års jubilæum med sit firma, Dansk Tag & Isolering, som han startede, da han var blot 21 år.

30-årige Kristian Bentzen har i den grad arbejdet sig op fra bunden af. I dag ejer han virksomheden Dansk Tag & Isolering, hvor han har fire-seks ansatte og ordrebogen fuld. Men vejen til succes har ikke været nem for Kristian Bentzen.

- Jeg er startet helt fra nul af. Jeg er en person, der ikke rigtigt har nogle folkeskolepapirer på mig. Jeg har altid fået at vide, at "Du bliver aldrig til noget". Da jeg gik i skole, var jeg en værre bandit, der ikke lavede mine lektier. Hvis jeg blev smidt uden for døren, så gik jeg hjem, for jeg gad sgu ikke stå derude og lave ingenting.

Jeg gad ikke det skole der. Jeg kunne ikke se hvorfor. Folkeskolen sagde mig ikke noget. Jeg ville bare ud og arbejde, jeg ville ud og skabe noget, siger 30-årige Kristian Bentzen, der er født og opvokset i Kollund ved Kruså. Han bor nu i Skærbæk, hvor han har boet, siden han var 14 år.

Kristian Bentzen droppede ud af 8. klasse med et ønske om at holde snuden langt væk fra de kedelige folkeskolebøger, og i stedet komme i lære, så han kunne bruge sine hænder til noget fornuftigt.

Kristian Bentzen kunne ikke finde en læreplads, så han blev i stedet arbejdsdreng i et tømrerfirma, da han var 15 år, hvor der desværre ikke var nogen udsigt til at kunne blive udlært. Her arbejdede han som arbejdsdreng i 1,5 år, men han ville gerne noget mere.

- Jeg skulle videre på en eller anden facon, så jeg ville gerne finde mig en læreplads. Jeg fandt et sted, hvor jeg kunne stå i lære som tømrer i Løgumkloster. Det var mesteren, hvor jeg var arbejdsdreng, ikke glad for at høre, så han sagde, at han ikke ville miste mig, så han måtte hellere selv udlære mig, siger Kristian Bentzen.

Dumpede i innovation

Det tilbud tog Kristian Bentzen imod og i 2004 startede han på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten.

- Jeg blev udlært som tømrer i 2008. På det tidspunkt kunne jeg ikke gå op til svendeprøve, fordi jeg dumpede i innovation, hvor man skulle lære, hvordan man starter og driver en virksomhed. Det kunne jeg sgu ikke finde ud af, åbenbart - selvom jeg efterfølgende har startet og drevet mit eget firma i 10 år, det er da lidt sjovt. Fordi jeg dumpede, kunne jeg ikke blive indstillet til svendeprøve. Det var jeg ret træt af, for jeg ville jo gerne blive færdig sammen med mine venner, siger Kristian Bentzen og tilføjer:

- Skolen ringede til min mester og spurgte, om han mente, jeg var egnet til at gå til svendeprøve. Mester vurderede, at det kunne jeg godt, da han mente, at man ikke behøvede at vide, hvordan man driver en virksomhed, for at arbejde som tømrer. Han mente ikke, at det var relevant, så han indstillede mig til svendeprøve. Jeg blev færdig med min opgave, bestod og fik mit svendebrev, fortæller Kristian Bentzen.

Fyret og i gæld

Kristian Bentzen blev udlært den 4. april 2008. Kort tid efter startede finanskrisen for alvor i Danmark. Det skulle vise sig at blive lidt af et vendepunkt for Kristian Bentzen, der et halvt år inden han blev udlært, havde købt et hus i Skærbæk, hvor han stadig bor.

- Jeg havde lånt penge til huset af banken i de gode tider, og havde sagt til dem, at når jeg blev udlært, så ville jeg begynde at afdrage. Men da jeg blev udlært, fik jeg en fyreseddel på grund af finanskrisen, siger han og tilføjer:

- Finanskrise, intet arbejde og jeg stod der og havde lånt en masse penge i banken. Der var jo ikke nogen, der havde lyst til at ansætte en nyudlært på det tidspunkt.

Kristian Bentzen spurgte sin mester til råds om, hvad han så skulle gøre.

- Han sagde til mig, at jeg bare skulle starte som selvstændig. Så tænkte jeg; okay, jeg må i gang. Jeg havde et stort gåpåmod, og har altid tænkt, at hvis man vågner op uden drømme, skal man ligge sig til at sove igen, siger han.

Solgte bil for at starte firma

Heldigvis har Kristian Bentzen altid været meget sparsommelig, og han har passet på de penge, han har haft. Derfor havde han i lang tid sparet op til sin drømmebil, en Golf IV, som han havde stående i garagen, da han blev fyret.

- Jeg havde den her bil, som jeg vidste havde en værdi på et par hundrede tusinde. Jeg gik ind og solgte den på bilauktion på bilbasen og mistede 100.000 på bilen, men jeg fik 100.000 fri, og så havde jeg penge til at starte min egen virksomhed, siger han.

Der blev regnet meget i starten, så Kristian Bentzen vidste, hvor meget det krævede for, at han kunne betale noget af det, han havde fået stablet på benene.

- Min far var bankmand, så han havde lidt idéer til mig, men han syntes ikke, det var en helt vildt god idé, at jeg skulle starte som selvstændig på det tidspunkt. Han mente, jeg skulle ud og have lidt mere erfaring. Men jeg har altid interesseret mig for forretning. Jeg har altid handlet med alt muligt. På skolen havde jeg øl og sodavand med til drengene, som jeg solgte. Jeg har altid handlet hist og pist og på alle mulige måder. Det ligger naturligt for mig at handle, tale og snakke med forskellige mennesker - det er også min rolle i min virksomhed i dag. Det er det, jeg helt klart synes er sjovest, siger han.

Kristian Bentzen var tændt af idéen om, at han nu skulle være selvstændig, så han sprang ud i det, og lavede sin forretning, der dengang hed Skærbæk Tag & Isolering. Han var tilmed så heldig, at hans gode ven sørgede for, at han havde nok at tage fat på de første måneder.

- Jeg havde en rigtig god ven, der sagde, at han gerne ville hjælpe mig i gang. Han sagde; "Den her grund køber jeg, og så bygger vi et hus, og så har du i hvert fald arbejde de næste tre måneder, og så er du i gang". Han havde selv solgt sin ejendom i 2007, så derfor havde han nogle penge, han gerne ville investere i noget, siger han og tilføjer:

- Han er stadig en god ven i dag. Jeg er meget taknemmelig, for det har været med til at skubbe mig i gang.

Ekspertise i isolering

Da Kristian Bentzen gik og byggede sin vens hus, kom der hurtigt mere arbejde til.

- Under min læretid har jeg mest lavet papirisolering, og derfor havde jeg noget ekspertise i det. Da jeg så gik og byggede huset, var der mange af mine venner, der spurgte, om jeg ikke lige kunne komme og isolere for dem, og jeg havde også det her nye hus, der skulle isoleres, så derfor gik jeg og undersøgte, hvad det krævede for at komme i gang. Jeg købte maskinerne til at isolere med for et par hundrede tusinde, og så var jeg i gang, fortæller han.

I dag laver Kristian Bentzens virksomhed isolering, algebekæmpelse, fliserens samt tagrens og tagmaling, og Kristian Bentzen har fire-seks ansatte.

- Det der med at bygge noget, og skabe noget, har jeg altid synes var meget spændende. Det er meget tilfredsstillende, når man kigger på det, man har lavet og kan sige; hold da op, det blev godt nok flot, siger han.

Vækst over hele linjen

Kristian Bentzens forretning går godt. Faktisk rigtig godt.

- Vi har travlt og ordrebogen er fuld. Vi har rigtig, rigtig meget at lave. Forretningen går rigtig godt, der er vækst over hele linjen, siger han og tilføjer.

- Næste år har jeg 10-års jubilæum, det kan jeg slet ikke forstå. Da jeg startede min forretning, havde jeg ikke de store ambitioner. Men som tiden er gået, har jeg fået større ambitioner om at skabe noget mere. Jeg har blandt andet været med til at starte flere virksomheder op siden. Virksomheder, der beskæftiger 25 mand i dag. Jeg synes sgu, det er lidt imponerende at tænke over, hvad 10 års hårdt arbejde kan bringe med sig.

Motiveret af sine drømme

Kristian Bentzen er ikke i tvivl om, hvad der har skabt hans succes: Drømmen om at skabe en virksomhed.

- Det går godt, fordi jeg har haft drømme, der har motiveret mig. Det er vigtigt at drømme, drømme aktiverer ting og sager. Det gjorde ondt som 21-årig at sælge den bil, jeg havde sparet op til i fem år, men mine drømme gjorde, at jeg gjorde det alligevel, ellers kunne drømmen om at lave en virksomhed ikke gå i opfyldelse, siger han og tilføjer:

- Som selvstændig har jeg ikke nogen, der motiverer mig. Jeg skal tværtimod motivere og opmuntre mine medarbejdere. Jeg har ingen chef, der siger; "hold kæft, det er godt". Alle har brug for at blive motiveret. Jeg bliver motiveret af mine drømme.

Denne artikel er sponsoreret af Dansk Tag & Isolering, der gerne vil sætte fokus på boligvedligeholdelse.

Dansk Tag & Isolering

Dansk Tag & Isolering er et ungt firma, der anvender dygtige fagfolk med årelang erfaring. Indehaver Kristian Bentzen er selv uddannet tømrer og har mere end 15 års erfaring indenfor isolering (herunder særligt papirisolering, der bruges til loft, hulmure og etageadskillelse) samt 10 års erfaring inden for tagmaling.Alle medarbejdere har været tilknyttet virksomheden i en længere årrække, hvorfor du altid møder et kompetent og engageret mandskab.

Hos Dansk Tag & Isolering arbejder vi både med lokale og nationale kunder, ligesom vi anvender de bedste lokale, nationale og internationale leverandører for at sikre vores kunder de bedste materialer og den højeste standard.

Vælg Dansk Tag & Isolering for en nem og professionel løsning til fuld tilfredsstillelse. Kontakt os og lav en aftale om uforpligtende besigtigelse af din bolig. Få et skræddersyet tilbud, der dækker dine ønsker og husets behov. Vi giver dit hus en flot opgradering indenfor aftalt tid og pris - og vi rydder naturligvis også op efter os.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.