Annonce
Læserbrev

Fra skinnecykler til rigtige cykler

Læserbrev: Aabenraa har en enestående mulighed for at lave en cykelsti gennem skoven fra den gamle banegård i Aabenraa til Rødekro. Det gamle jernbanespor, som forbandt Aabenraa til de danske jernbaner, ligger i øjeblikket ubrugt hen. Af flere grunde er skinnecykler ikke populære. I hvert fald ligger projektet stille.

Hvorfor ikke lave en permanent cykel- og vandresti gennem det naturskønne landskab med eng og skov? Den ville kunne bruges til transport af de mange borgere, der kører i bil til og fra arbejde i de to bysamfund. Jeg kan tænke mig, at mange vil undgå den trafiktunge Løgumklostervej i myldretiden.

Det gamle jernbanefundament, der bærer skinnerne, kan forholdsvis enkelt kunne danne grundlag for en grusbelægning. Man kunne starte med denne enkle løsning og så på et senere tidspunkt, dersom det bliver en succes, etablere en asfaltbelægning.

I disse grønne tider vil en sådan cykel- og vandresti tjene mange formål: mindske CO2 udslippet, give motion til pendlerne, gratis transport og ikke mindst give byens borgere adgang til den smukke og varierede skov.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce