Annonce
Tønder

Fra snerydning til terrorsikring: Arkil får fire år mere som altmuligmand på veje og parker i Tønder

Arkils opgaver som ansvarlig for Tønder Kommunes veje og grønne områder er mangfoldig. Med til opgaverne hører blandt andet oprensningen af Mølledammen i Tønder. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Tønder Kommune og Arkil fortsætter samarbejdet omkring driften af kommunens veje og grønne områder frem til 2026. Arkil vandt udbudsrunden, hvor også to andre interessenter lagde billet ind.

TØNDER: Det bliver entreprenørvirksomheden Arkil, der fortsat kommer til at tage sig af en række praktiske opgaver i Tønder Kommune i perioden fra april 2022 og fire år frem. Det står klart, efter at driften af kommunens veje og grønne områder nu har været i udbud for anden gang.

Faktisk er opgaven så omfattende, at der har været tale om et EU-udbud.

- Tre virksomheden har budt på opgaven. Arkil vandt med en pris på knap 146 millioner kroner. Når man tager højde for justeringer og pristalsudviklingen ligger buddet på samme niveau som sidste gang, siger siger Christian Kjær-Andersen, afdelingsleder i Tønder Kommune.

Annonce

Arkil har været en del af gadebilledet i kommunen siden 2016, og både for de ansatte i Arkil samt for borgere og forvaltning i Tønder Kommune bliver der i store træk tale om en videreførelse af de kendte rutiner.

- Vi er glade for, at Arkil har afleveret et tilbud, der lever op til alle betingelser. Vi har løbende en rigtig god dialog om de opgaver, som Arkil udfører, og vi oplever en stor vilje til at strække sig et ekstra stykke, når forholdene kræver det, siger Christian Kjær-Andersen i en udsendt pressemeddelelse.

Siden 2016

Arkil har udført drift og vedligeholdelse af veje og grønne områder, vandløb, skoler og idrætsanlæg for Tønder Kommune siden 2016.

 Det første udbud løb i fire år, hvorefter muligheden for at forlænge kontrakten med yderligere et år er blevet benyttet to gange. 

Også denne gang er der knyttet en option på to gange ét år til kontrakten.


Opgaverne i udbuddet spænder bredt i kommunen, der målt på areal er blandt Danmarks største. Det gælder for eksempel vintertjenesten og det løbende opsyn med hele vejnettet i kommunen, hvor der skal fjernes grene, tømmes brønde, skiftes kantpæle og skilte samt sørges  for kantgrus.

Terrorsikring

Andre opgaver, der er omfattet af udbuddet, er vedligehold af vandløb og græsslåning på alt fra parker til boldbaner fordelt over kommunen. Dertil kommer bekæmpelse af ukrudt og mere ekstraordinære opgaver som for eksempel afspærring og terrorsikring i forbindelse med Tønder Festival og andre store begivenheder.

Arkils medarbejdere fungerer også som "julenisser" i forbindelse med opstilling og siden opskæring af Tønders juletræ. Arkivfoto: Erik Petersen

Det nye udbud byder desuden på en række justeringer. Blandt andet betyder skærpede krav, at Arkil kommer til at bruge flere ressourcer på at vedligeholde kommunens grusveje, og siden sidst er også tre nye kunstgræsbaner kommet til.

I Arkil er Rikke Mechlenborg Feddersen Nørulf Zwanikken, afdelingschef i Vejservice Tønder, glad for at kunne fortsætte samarbejdet med Tønder Kommune.

Tre virksomheden har budt på opgaven. Arkil vandt med en pris på knap 146 millioner kroner.

Christian Kjær Andersen, afdelingsleder i Tønder Kommune

- Vi har lagt os i selen for at skabe en organisation, der både skaber værdi for Tønder Kommune, som er rentabel i sig selv, og som prioriterer et godt arbejdsklima og et godt samspil med borgerne i kommunen, siger hun i den udsendte pressemeddelelse.

Arkils ansatte har også en finger med i spillet, når f. eks. springvandet Tønder Blomsten skal søsættes eller løftes i land. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Tønder For abonnenter

Politiet kommer: Nu er lokalerne til ny nærpolitistation fundet

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Politiet indfører nattelivszone for dømte personer i Kolding: Her må de ikke vise sig

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Aabenraa

Efter et hårdt første leveår med nedlukninger og restriktioner: Restaurant får stor hæder i førende dansk spiseguide

Sønderborg

Socialdemokratiet har fordelt deres roller i det nye byråd

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Tønder

Ny politiekspedition åbner i Skærbæk

Esbjerg

Chaufførmangel, Brexit og covid-19 sender frisk fisk på skinner: Esbjerg-firma vil skære 40 procent af transporttiden

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Sønderborg

Flere læger giver et stik mod covid-19: Se listen her

Kultur For abonnenter

Han overtager ansvaret for Nicolai Bio: Thomas var engang Danmarks yngste biografdirektør

Billund

20-årige Chris bygger rækkehuse sammen med sin far: De er i gang med at bygge 34 nye i Billund

Annonce