Annonce
Danmark

Frank Jensens fald i fire trin

Klokken 12 mandag sagde Frank Jensen på et pressemøde, at han træder ud af politik og stopper som overborgmester og som Socialdemokratiets næstformand. Statsminister Mette Frederiksen kaldte det siden "en rigtig beslutning". Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Det gik stærkt, da massive krænkelsesanklager ramte overborgmester Frank Jensen (S) i sidste uge.

Mandag trak Frank Jensen (S) sig som både overborgmester i København og som næstformand for Socialdemokratiet efter fire hektiske dage. Få overblik over forløbet her:

1 En usund kultur

I kølvandet på Morten Østergaards krænkelsessag hos De Radikale bringer Jyllands-Posten fredag den 16. oktober historien om Frank Jensens krænkelser af kvinder.

I artiklen står det socialdemokratiske medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden Maria Gudme frem og fortæller, at Frank Jensen krænkede hende på en bar i 2012, da hun var ansat som organisationssekretær i Socialdemokratiet i København. Hun kalder ham "seriekrænker". Frank Jensen erkender, at der har været en usund kultur, som han også selv har været en del af.

2 Jensen undskylder

Presset på Frank Jensen vokser hen over weekenden. De Radikales socialborgmester, Mia Nygaard, er rystet, siger hun, og er i tvivl om, hvorvidt hendes parti kan støtte Frank Jensen som overborgmester. DSU-formand i København Cecilie Sværke Priess siger til Jyllands-Posten, at hun er bekendt med yderligere otte sager om Frank Jensen.

Overborgmesteren selv undskylder på Facebook med ordene: ”Jeg tager ansvaret fuldt og helt på mig. Og jeg vil gerne give jer alle min uforbeholdne undskyldning - dette gælder mine partifæller, men i særdeleshed de personer, som jeg med min adfærd har krænket”.

3 Opfordring til orlov

Der holdes krisemøde i Socialdemokratiet i København søndag aften, og efter mødet oplyser Frank Jensen, at han har opbakning fra et flertal i den socialdemokratiske gruppe i Borgerrepræsentationen til at fortsætte som overborgmester i København.

DSU-formand Cecilie Sværke Priess udtaler dog, at det ikke slutter her, og det gør det heler ikke, da både SF, Enhedslisten, De Radikale og Alternativet i København opfordrer Frank Jensen til at gå på orlov, mens der bliver foretaget en undersøgelse af anklagerne om krænkelser mod ham.

4 En rigtig beslutning

Mandag morgen går den fynske sosu-assistent Birgitte Knudsen i forsvar for Frank Jensen og angriber DSU-formanden Cecilie Sværke Priess på Facebook. Frank Jensen liker opslaget og deler det videre. Men samme formiddag sender statsminister Mette Frederiksen (S) en skriftlig meddelelse ud, hvor hun understreger, at der ikke er truffet nogen konklusion om Frank Jensen.

Det bliver af Avisen Danmarks politiske redaktør, Thomas Funding, tolket som en klokkeklar opfordring til Frank Jensen om at trække sig - en fyring. Klokken 12 samme dag siger Frank Jensen på et pressemøde, at han træder ud af politik og stopper som overborgmester og som Socialdemokratiets næstformand. En rigtig beslutning, siger statsminister Mette Frederiksen efterfølgende.

Annonce
Annonce
Esbjerg

Asbjørn lå død i 104 minutter på et skib i Nordsøen: Nu modtager hans kolleger international hæder for deres heltemod

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Vejen For abonnenter

Skolebestyrelsesformand tager orlov: - Debatten er løbet lidt af sporet, og der er måske kommet for mange følelser ind over

Haderslev

Fandt inspiration til sit drømmejob på YouTube: 19-årige Julie åbner Sesse's Hundesalon

Esbjerg

Vanvittig kørsel: 83 snuppet i fartkontrol - højeste hastighed målt til 144 km/t på landevej

Aabenraa For abonnenter

Efter tre års ventetid: Nu er der håb for de tissetrængende

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Erhverv

Analyse: Indgreb eller ej? Regeringen skal håndtere boligmarked på speed

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

Miljøstyrelsens rådgiver sår ny tvivl om Marina City: Kommunen har ikke gjort det godt nok

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Kolding

Efter kritik af miljøberegninger: EL kræver fuldt stop for Marina City

Varde For abonnenter

Line Berner: Derfor var jeg alligevel nødt til at trække mig som Venstre-kandidat

Esbjerg

70-årig gik fra sin bopæl og blev efterlyst: Fundet i god behold

Annonce