Annonce
Vejen

Frank Schmidt-Hansen: Vi har haft gensidig respekt

Frank Schmidt-Hansen har altovervejende ros til overs for Egon Fræhrs år som borgmester. Arkivfoto: Søren Gylling
Den konservative borgmesterkandidat i Vejen Kommune Frank Schmidt-Hansen ser generelt med positive øjne på Egon Fræhrs borgmestertid. Bredt samarbejde har ifølge ham været kendetegnende.

Vejen Kommune: Selvom Frank Schmidt-Hansen ikke vidste noget i forvejen, så kom det ikke som nogen overraskelse, da Egon Fræhr tirsdag meddelte, at han stopper på borgmesterposten, når denne valgperiode er omme.

- Jeg tror, det har været en hård periode for ham, og jeg ved, at han allerede ved seneste valg havde sine overvejelser, om han skulle fortsætte, siger udvalgsformanden for Arbejdsmarked & Integration og tilføjer:

- Alt andet lige har han efterhånden nået en alder, hvor han godt kan tillade at trække sig fra arbejdsmarkedet, og jeg har forståelse for beslutningen om at ville prøve nogle andre ting i livet.

Annonce

En god borgmester

Han kan helt overordnet se tilbage på et mangeårigt samarbejde med Egon Fræhr, som klart mest har været på den positive side.

- Der har naturligvis været bump på vejen med uenigheder, da vi trods alt repræsenterer forskellige partier, men vi er nået til enighed om langt det meste henover midten, og jeg synes, han har været en god borgmester, siger Frank Schmidt-Hansen.


Der har naturligvis været bump på vejen med uenigheder, da vi trods alt repræsenterer forskellige partier, men vi er nået til enighed om langt det meste henover midten, og jeg synes, han har været en god borgmester.

Frank Schmidt-Hansen, borgmesterkandidat for konservative


Han hæfter sig således ved, at byrådsarbejdet i Egon Fræhrs tid på posten har været kendetegnet ved gensidig respekt for hinandens holdninger og en forståelse for ind imellem at skulle lave kompromiser for at nå sammen.

- Det har han om nogen været bannerfører for, som jeg synes, har klædt ham, og jeg kan tydeligt mærke forskel på dengang, hvor Venstre havde flertal i sig selv og til nu, hvor de skal samle flertal med andre partier, siger han.

Annonce

Afventer valgnatten

Frank Schmidt-Hansen har ingen holdning til, hvem der måtte overtage spidskandidaturet til borgmesterposten hos Venstre, og selvom han ikke tror, at spillet bliver markant anderledes til næste valg uden Egon Fræhr, så ser han nye muligheder.

- Da konservative har mere landspolitisk medvind end op til seneste kommunalvalg, håber og tror jeg, at vi får valgt én eller to flere kandidater ind, så vi står i en favorabel position, når der skal findes en ny borgmester, siger udvalgsformanden.

Han tror ikke, at Venstre nødvendigvis bliver største parti næste gang - uden at ville uddybe præcist, hvad han mener, det vil gøre af forskel i praksis.

Hvad er det for en position, I står i, hvis Socialdemokratiet bliver største parti uden at have rødt flertal?

- Jeg vil afvente valgnatten, og hvordan tallene ser ud, og så må vi se, hvordan der kan findes flertal bag en borgmester, siger Frank Schmidt-Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce