Annonce
Sport

Fransk fodboldchef: Racisme og homofobi er forskelligt

Fred Lancelot/Reuters
Fransk fodboldpræsident bokser videre med sportsminister i sag om homofobi ved franske fodboldkampe.

Flere kampe i den bedste franske fodboldrække er i denne sæson blevet stoppet på grund af homofobiske tilråb eller bannere fra tilskuerpladserne.

Det fik forleden præsidenten for Frankrigs Fodboldforbund (FFF), Noel Le Graet, til at opfordre til en blødere linje over for homofobi i forbindelse med kampene.

- Jeg synes, vi stopper for mange kampe. Det gør nogle ministre glade, men det generer mig. Fodbold kan ikke blive taget som gidsel af vulgaritet, sagde Le Graet ifølge AFP i et interview med avisen Ouest-France.

Tirsdag bed fodboldpræsidenten så fra sig igen, da han ifølge AFP sagde til mediet France Info, at han håber, at fodboldkampe i den kommende weekend i Frankrig ikke vil blive stoppet på grund af homofobiske tilråb.

Ifølge AFP har Noel Le Graet forklaret de franske fodbolddommere, at de ikke skal fortsætte med at stoppe kampene på grund af homofobiske tilråb.

Le Graet pointerede også, at homofobi og eksempelvis racisme ifølge ham ikke kan sammenlignes.

- Jeg vil stoppe en kamp, hvis der opstår racistiske tilråb. Jeg vil stoppe en kamp, hvis der er slagsmål, eller hvis der opstår en farlig situation på tilskuerpladserne.

- Men racisme og homofobi er ikke det samme, siger Noel Le Graet.

Udtalelsen fik tirsdag med det samme Frankrigs sportsminister, Roxana Maracineanu, til at reagere, efter at parterne også tidligere har været ret uenige i sagen.

- Den position, som Noel Le Graet har indtaget ved at gøre forskel på homofobi og racisme, er forkert, siger Maracineanu ifølge AFP.

Forslaget om at stoppe kampe kommer oprindelig fra sportsminister og ligestillingsminister Marlene Schiappa.

Noel Le Graet har tidligere udtalt, at politikerne blot udnytter situationen med homofobi i forbindelse med de franske fodboldkampe, så de på tv kan fremstå godt i offentligheden.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce