Annonce
SønderjyskE Fodbold

Fransk forsvarsspiller får en uge mere på prøve i SønderjyskE

Franck Tabanou er også på træningsbanen i Haderslev i denne uge. Foto: Jacob Schultz

SønderjyskE: Franck Tabanou bliver i Sønderjylland. I hvert fald i en uge mere.

SønderjyskE er blevet enige med den 30-årige franske forsvarsspiller om at se hinanden an en uge mere. Det skriver klubben på sin Twitterprofil.

Han træner med klubben i denne uge til og med på fredag, hvor SønderjyskE spiller træningskamp i Viborg.

Franck Tabanou har i træningskampene mod AC Horsens og Kolding IF vist åbenlyse kvaliteter i sin teknik, men han har også kun spillet en halv time i begge opgør.

Tabanou er åbenlyst ikke i topform, og SønderjyskE har ifølge JydskeVestkystens oplysninger brug for at se Tabanou i flere træninger og i flere dage for at afgøre, om franskmanden kan komme i form hurtigt nok til at gøre en forskel i foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce