Annonce
Sport

Fransk landstræner forlænger frem til VM i Qatar

Franck Fife/Ritzau Scanpix
Didier Deschamps skal være landstræner for Frankrig frem til næste VM, der spilles i slutningen af 2022.

Didier Deschamps får mulighed for at forsvare Frankrigs VM-titel om tre år.

51-årige Deschamps har således forlænget sin kontrakt som landstræner for Frankrig, så den gælder frem til VM i Qatar i slutningen af 2022.

Det oplyser Det Franske Fodboldforbund (FFF) på sin hjemmeside.

Til den tid vil han have stået i spidsen for Frankrig i ti år, eftersom han tiltrådte i 2012.

Tidligere har han været træner i Monaco, Juventus og Marseille.

I første omgang skal Deschamps forsøge at føre Frankrig til succes ved næste sommers EM, der spilles i 12 forskellige byer og lande, herunder København. Det var til og med EM, at hans tidligere kontrakt strakte sig til.

Også som spiller var Deschamps med til at vinde VM med Frankrig. Det skete på hjemmebane i 1998, hvor Brasilien blev slået i finalen.

Som træner har han stået i spidsen for Frankrig 100 gange. Det er blevet til 65 sejre, 18 uafgjorte kampe og 17 nederlag.

/ritzau/

Annonce
Nyheden fra Frankrigs forbunds hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];