Annonce
Esbjerg

Fransk oliegigant fyrer op imod 200 i Esbjerg

Det franske olieselskab Total fyrer op imod 200 af cirka 1.500 ansatte i Esbjerg. Arkivfoto
Total har torsdag formiddag annonceret en større omorganisering, der indebærer, at op imod 200 ud af omkring 1.500 ansatte i Esbjerg skal finde sig et andet arbejde. Afskedigelserne rammer ansatte ved kontoret på Esbjerg Havn, konsulenter og kolleger på Nordsøen.

Esbjerg: De ansatte hos det franske olieselskab Total i Esbjerg er torsdag ved et såkaldt ”Town Hall-meeting” blevet orienteret om, at op imod 200 af de i alt omkring 1.500 medarbejdere vil blive afskediget.

Afskedigelserne rammer ansatte ved kontoret på Esbjerg Havn, et antal konsulenter samt offshore-ansatte ved selskabets oliefelter i den danske del af Nordsøen, og ifølge en pressemeddelelse sker afskedigelsernes som en konsekvens af en reorganiseringen, som skal give en ”enklere og mere fokuseret struktur, der bygger på Total-Gruppens brede erfaring og ekspertise og har til formål at forbedre vores konkurrenceevne i den danske del af Nordsøen”.

Det franske olieselskab overtog sidste operatørrollen som det største olieselskab på dansk sokkel fra Maersk Oil. Forinden havde organisationen også været igennem en omfattende restrukturering.

Beslutningen om at transformere organisationen skal ses i lyset af en midlertidig nedgang på 40 procent af Totals danske Nordsø-produktion som følge af den kæmpemæssige ombygning af Tyra-platformene. Produktionen fra Tyra-felterne lukker ned i slutningen af 2019, og når det nye genopbyggede Tyra starter op igen i 2022, vil det fortsat spille en vigtig rolle som dansk kerne-infrastuktur og behandle mere end 90 procent af naturgassen fra den danske del af Nordsøen.

Annonce

Om Total

Total er den største olie- og gasoperatør i Danmark. Selskabets tilstedeværelse i Danmark blev understreget med købet af Maersk Oil og overtagelsen af operatørskabet af Dansk Undergrunds Consortium (DUC). DUC står for 85 procent af olieproduktionen og 97 procent af gasproduktionen i Danmark

Total beskæftiger som global energivirksomhed omkring 100.000 medarbejdere og det franskbaserede selskab har aktiviteter i mere end 130 lande er vores ambition at blive den ansvarlige energi-gigant.

Vil hjælpe berørte

Patrick Gilly, administrerende direktør for Totals aktiviteter i den danske Nordsø, siger i pressemeddelelsen:

- Vi ser et interessant potentiale i Danmark, og vi ønsker at blive mere konkurrencedygtige for fortsat at udvikle potentialet i den stadig mere udfordrende danske undergrund på en bæredygtig måde. Den reorganisering, vi har annonceret i dag, vil ændre vores måde at arbejde på, så vi kan producere mere effektivt og bedre udnytte vores talentfulde medarbejderes færdigheder og innovationsevne - samtidig med, at vi fortsat fokuserer på sikkerhed og miljøpåvirkning, siger han og fortsætter:

- Desværre betyder ændringerne, at en række værdsatte kolleger vil forlade os. I løbet af denne vanskelige proces vil vi gøre vores bedste for at yde support til de berørte medarbejdere. Vi vil bestræbe os på at reducere afskedigelser ved at tilbyde vores medarbejdere alternative jobs inden for Total-Gruppen.

København går fri

Total oplyser desuden til JydskeVestkysten, at man med reorganiseringen har foretaget en fremtidssikring, og at man ikke forventer, at et tilsvarende antal ansatte (200) genansættes, når Tyra-feltet igen kommer i drift.

- Når Tyra igen er tilbage i drift, kommer vi ikke til at have brug for det samme antal medarbejdere som i dag på grund af de innovative løsninger og teknologi, som er den del af det nye topmoderne Tyra, oplyser Patrick Gilly.

Omstruktureringen i Esbjerg sker i henhold til reglerne i Lov om Masseafskedigelse og følger dansk lovgivning.

Totals organisation i København, som er hjemsted for ledelsen af Nordsø- og Rusland-regionen, teknologi- og supportfunktioner samt Marketing & Service for de nordiske lande, vil ikke blive påvirket. Omkring 360 ansatte arbejder på kontoret i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce