Annonce
Esbjerg

Fransk oliegigant fyrer op imod 200 i Esbjerg

Det franske olieselskab Total fyrer op imod 200 af cirka 1.500 ansatte i Esbjerg. Arkivfoto
Total har torsdag formiddag annonceret en større omorganisering, der indebærer, at op imod 200 ud af omkring 1.500 ansatte i Esbjerg skal finde sig et andet arbejde. Afskedigelserne rammer ansatte ved kontoret på Esbjerg Havn, konsulenter og kolleger på Nordsøen.

Esbjerg: De ansatte hos det franske olieselskab Total i Esbjerg er torsdag ved et såkaldt ”Town Hall-meeting” blevet orienteret om, at op imod 200 af de i alt omkring 1.500 medarbejdere vil blive afskediget.

Afskedigelserne rammer ansatte ved kontoret på Esbjerg Havn, et antal konsulenter samt offshore-ansatte ved selskabets oliefelter i den danske del af Nordsøen, og ifølge en pressemeddelelse sker afskedigelsernes som en konsekvens af en reorganiseringen, som skal give en ”enklere og mere fokuseret struktur, der bygger på Total-Gruppens brede erfaring og ekspertise og har til formål at forbedre vores konkurrenceevne i den danske del af Nordsøen”.

Det franske olieselskab overtog sidste operatørrollen som det største olieselskab på dansk sokkel fra Maersk Oil. Forinden havde organisationen også været igennem en omfattende restrukturering.

Beslutningen om at transformere organisationen skal ses i lyset af en midlertidig nedgang på 40 procent af Totals danske Nordsø-produktion som følge af den kæmpemæssige ombygning af Tyra-platformene. Produktionen fra Tyra-felterne lukker ned i slutningen af 2019, og når det nye genopbyggede Tyra starter op igen i 2022, vil det fortsat spille en vigtig rolle som dansk kerne-infrastuktur og behandle mere end 90 procent af naturgassen fra den danske del af Nordsøen.

Annonce

Om Total

Total er den største olie- og gasoperatør i Danmark. Selskabets tilstedeværelse i Danmark blev understreget med købet af Maersk Oil og overtagelsen af operatørskabet af Dansk Undergrunds Consortium (DUC). DUC står for 85 procent af olieproduktionen og 97 procent af gasproduktionen i Danmark

Total beskæftiger som global energivirksomhed omkring 100.000 medarbejdere og det franskbaserede selskab har aktiviteter i mere end 130 lande er vores ambition at blive den ansvarlige energi-gigant.

Vil hjælpe berørte

Patrick Gilly, administrerende direktør for Totals aktiviteter i den danske Nordsø, siger i pressemeddelelsen:

- Vi ser et interessant potentiale i Danmark, og vi ønsker at blive mere konkurrencedygtige for fortsat at udvikle potentialet i den stadig mere udfordrende danske undergrund på en bæredygtig måde. Den reorganisering, vi har annonceret i dag, vil ændre vores måde at arbejde på, så vi kan producere mere effektivt og bedre udnytte vores talentfulde medarbejderes færdigheder og innovationsevne - samtidig med, at vi fortsat fokuserer på sikkerhed og miljøpåvirkning, siger han og fortsætter:

- Desværre betyder ændringerne, at en række værdsatte kolleger vil forlade os. I løbet af denne vanskelige proces vil vi gøre vores bedste for at yde support til de berørte medarbejdere. Vi vil bestræbe os på at reducere afskedigelser ved at tilbyde vores medarbejdere alternative jobs inden for Total-Gruppen.

København går fri

Total oplyser desuden til JydskeVestkysten, at man med reorganiseringen har foretaget en fremtidssikring, og at man ikke forventer, at et tilsvarende antal ansatte (200) genansættes, når Tyra-feltet igen kommer i drift.

- Når Tyra igen er tilbage i drift, kommer vi ikke til at have brug for det samme antal medarbejdere som i dag på grund af de innovative løsninger og teknologi, som er den del af det nye topmoderne Tyra, oplyser Patrick Gilly.

Omstruktureringen i Esbjerg sker i henhold til reglerne i Lov om Masseafskedigelse og følger dansk lovgivning.

Totals organisation i København, som er hjemsted for ledelsen af Nordsø- og Rusland-regionen, teknologi- og supportfunktioner samt Marketing & Service for de nordiske lande, vil ikke blive påvirket. Omkring 360 ansatte arbejder på kontoret i København.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce