Annonce
Esbjerg

Fransk oliegigant fyrer op imod 200 i Esbjerg

Det franske olieselskab Total fyrer op imod 200 af cirka 1.500 ansatte i Esbjerg. Arkivfoto
Total har torsdag formiddag annonceret en større omorganisering, der indebærer, at op imod 200 ud af omkring 1.500 ansatte i Esbjerg skal finde sig et andet arbejde. Afskedigelserne rammer ansatte ved kontoret på Esbjerg Havn, konsulenter og kolleger på Nordsøen.

Esbjerg: De ansatte hos det franske olieselskab Total i Esbjerg er torsdag ved et såkaldt ”Town Hall-meeting” blevet orienteret om, at op imod 200 af de i alt omkring 1.500 medarbejdere vil blive afskediget.

Afskedigelserne rammer ansatte ved kontoret på Esbjerg Havn, et antal konsulenter samt offshore-ansatte ved selskabets oliefelter i den danske del af Nordsøen, og ifølge en pressemeddelelse sker afskedigelsernes som en konsekvens af en reorganiseringen, som skal give en ”enklere og mere fokuseret struktur, der bygger på Total-Gruppens brede erfaring og ekspertise og har til formål at forbedre vores konkurrenceevne i den danske del af Nordsøen”.

Det franske olieselskab overtog sidste operatørrollen som det største olieselskab på dansk sokkel fra Maersk Oil. Forinden havde organisationen også været igennem en omfattende restrukturering.

Beslutningen om at transformere organisationen skal ses i lyset af en midlertidig nedgang på 40 procent af Totals danske Nordsø-produktion som følge af den kæmpemæssige ombygning af Tyra-platformene. Produktionen fra Tyra-felterne lukker ned i slutningen af 2019, og når det nye genopbyggede Tyra starter op igen i 2022, vil det fortsat spille en vigtig rolle som dansk kerne-infrastuktur og behandle mere end 90 procent af naturgassen fra den danske del af Nordsøen.

Annonce

Om Total

Total er den største olie- og gasoperatør i Danmark. Selskabets tilstedeværelse i Danmark blev understreget med købet af Maersk Oil og overtagelsen af operatørskabet af Dansk Undergrunds Consortium (DUC). DUC står for 85 procent af olieproduktionen og 97 procent af gasproduktionen i Danmark

Total beskæftiger som global energivirksomhed omkring 100.000 medarbejdere og det franskbaserede selskab har aktiviteter i mere end 130 lande er vores ambition at blive den ansvarlige energi-gigant.

Vil hjælpe berørte

Patrick Gilly, administrerende direktør for Totals aktiviteter i den danske Nordsø, siger i pressemeddelelsen:

- Vi ser et interessant potentiale i Danmark, og vi ønsker at blive mere konkurrencedygtige for fortsat at udvikle potentialet i den stadig mere udfordrende danske undergrund på en bæredygtig måde. Den reorganisering, vi har annonceret i dag, vil ændre vores måde at arbejde på, så vi kan producere mere effektivt og bedre udnytte vores talentfulde medarbejderes færdigheder og innovationsevne - samtidig med, at vi fortsat fokuserer på sikkerhed og miljøpåvirkning, siger han og fortsætter:

- Desværre betyder ændringerne, at en række værdsatte kolleger vil forlade os. I løbet af denne vanskelige proces vil vi gøre vores bedste for at yde support til de berørte medarbejdere. Vi vil bestræbe os på at reducere afskedigelser ved at tilbyde vores medarbejdere alternative jobs inden for Total-Gruppen.

København går fri

Total oplyser desuden til JydskeVestkysten, at man med reorganiseringen har foretaget en fremtidssikring, og at man ikke forventer, at et tilsvarende antal ansatte (200) genansættes, når Tyra-feltet igen kommer i drift.

- Når Tyra igen er tilbage i drift, kommer vi ikke til at have brug for det samme antal medarbejdere som i dag på grund af de innovative løsninger og teknologi, som er den del af det nye topmoderne Tyra, oplyser Patrick Gilly.

Omstruktureringen i Esbjerg sker i henhold til reglerne i Lov om Masseafskedigelse og følger dansk lovgivning.

Totals organisation i København, som er hjemsted for ledelsen af Nordsø- og Rusland-regionen, teknologi- og supportfunktioner samt Marketing & Service for de nordiske lande, vil ikke blive påvirket. Omkring 360 ansatte arbejder på kontoret i København.

Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce