Annonce
Sport

Fransk skiskytte overtager tronen under rivalens barsel

Christof Stache/Ritzau Scanpix
Martin Fourcade udnytter for tiden, at norske Johannes Thingnes Bø holder en pause i skiskytternes World Cup.

Den franske skiskytte Martin Fourcade har sat sig godt og grundigt på tronen i World Cuppen i herrernes skiskydning.

Søndag vandt Fourcade jagtstarten over 12,5 kilometer i tyske Ruhpolding.

Franskmanden har vundet stort set samtlige konkurrencer, efter at norske Johannes Thingnes Bø har taget en pause i januar i forbindelse med, at nordmanden er blevet far.

I rivalens fravær har den 31-årige franskmand været helt suveræn, og da Fourcade for en uge siden vandt en massestart ved World Cup-løbet i Oberhof, sendte det ham til tops i den samlede stilling.

Søndag udbyggede Fourcade forspringet, da han vandt jagtstarten i Ruhpolding.

Han henviste landsmanden Quentin Fillon Maillet til andenpladsen, mens norske Vetle Sjåstad Christiansen blev nummer tre.

Midtvejs i sæsonen har Fourcade sat kursen mod sin ottende sæsontriumf i den samlede World Cup. Han vandt World Cuppen første gang i 2009/10 og senest i 2017/18-sæsonen.

Hos kvinderne vandt norske Tiril Eckhoff foran Paulína Fialková fra Rusland og Hanna Öberg fra Sverige.

/ritzau/NTB

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce