Annonce
SønderjyskE Fodbold

Fransk venstreback får ikke kontrakt i SønderjyskE

Franck Tabanou scorede i SønderjyskE's træningskamp mod AC Horsens i sidste uge, men hans to prøveoptrædener mod Horsens og Kolding IF bliver hans eneste kampe i SønderjyskE-trøjen. Arkivfoto: Jacob Schultz

SønderjyskE: Franck Tabanou træner alligevel ikke med i SønderjyskE i denne uge.

Den 30-årige fransk venstreback vender ikke tilbage til Haderslev.

SønderjyskE meldte ellers ud mandag, at Tabanou også ville være med på prøve i denne uge.

Tirsdag kom der kontramelding. Forsvarsspilleren får ikke en kontrakt i SønderjyskE. Tabanou og hans familie har vurderet, at SønderjyskE som samlet pakke ikke er attraktiv nok.

- Francks børn er snart skoleklar, og i Frankrig er det meget væsentligt, at man kan lære fransk i skolen. Det kan man ikke her i nærområdet, fortæller Glen Riddersholm efter tirsdagens træning.

SønderjyskE så Franck Tabanou an i sidste uge til træninger og to testkampe. Han viste gode tekniske kvaliteter, men det var også tydeligt, at han er lagt fra topformen. Trænerteamet havde brug for at se mere fra Tabanou for at vurdere, om han kunne komme i tilstrækkeligt god form, og derfor tilbød man altså en forlængelse af prøvetræningen. Men det bliver altså ikke til noget. SønderjyskE må kigge andetsteds efter en ny venstreback.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce