Annonce
Sport

Franskmænd indtager hovedrollerne i Real Madrid-sejr

Javier Barbancho/Reuters
Raphaël Varane og Karim Benzema scorede, mens Ferland Mendy så rødt, da Real Madrid slog Espanyol 2-0.

Det var franskmænd, der indtog centrale roller i nøgleaktionerne, da Real Madrid lørdag eftermiddag skød sig til tops i Spaniens bedste fodboldrække med en 2-0-sejr hjemme over Espanyol.

Således blev begge hjemmeholdets mål scoret af franskmænd, mens en tredje Real-franskmand så rødt i slutfasen.

Real Madrids franske cheftræner, Zinedine Zidane, kan være tilfreds med både sine landsmænds aktioner i kampen og med de øvrige Real Madrid-spilleres indsats.

Skulle Zidane ønske sig noget mere udover de tre point, så var det nok, at spændingen var blevet punkteret noget før.

Real Madrid virkede til at være i kontrol, og det stjernespækkede mandskab kom lystigt frem til chancer og skød flittigt på mål.

Der skulle dog gå 79 minutter, før Karim Benzema lavede det 2-0-mål, der for alvor gav topholdet ro på og reelt sikrede den fjerde ligasejr på stribe.

I slutningen af første halvleg havde forsvarsspilleren Raphaël Varane åbnet målscoringen, da han var listet med frem og på bedste angribermanér sendte bolden i mål med venstrebenet, da en stor chance pludselig opstod.

Real Madrid måtte spille de sidste otte minutter med en mand i undertal. Venstrebacken Ferland Mendy modtog sit andet gule kort, da franskmanden klodset kom for sent i en tackling.

FC Barcelona kan generobre førstepladsen lørdag aften med en hjemmesejr over Mallorca.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Varde

Linda gør det igen og igen

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];