Annonce
Sønderjyske Herrehåndbold

Franskmand hos SønderjyskE: Goddag til Gaudin

Noah Gaudin er et af flere spændende navne i den nye SønderjyskE-trup. Foto: Karin Riggelsen
21-årige Noah Gaudin skal falde til i Sønderborg og på banen hos SønderjyskE.
Annonce

SØNDERJYSKE: I de seneste måneder har han holdt formen ved lige med løbeture i skoven og træning hjemme hos forældrene.

Nu har franske Noah Gaudin endelig fået en håndbold mellem hænderne og holdkammerater at måle sig med og mod. Den unge bagspiller ankom til Sønderborg forrige fredag og har trænet med sin nye danske klub i en uge.

- Klubben har skaffet en rigtig god lejlighed til mig, siger Gaudin, der ikke ligefrem har fået set det danske vejr fra dets bedste side.

- Vejret var ikke godt, da jeg ankom. Det er ikke som i det sydlige Frankrig, men det er okay.

Noah Gaudin

Position: Bagspiller

Født: 12. juni 1999 - 21 år

Land: Frankrig

Højde: 196 centimeter

Tidligere klubber: Sélestat Alsace Handball, Cesson Rennes, PAUC.

Landshold: U21-VM (guld), U20-EM (sølv), U19-VM, U18-EM, U17-VM (guld)

I Frankrig har restriktionerne omkring coronavirussen været meget skrappe. En times tilladelse til udgang om dagen på bestemte tidspunkter og på specielle ruter har været dagligdag for mange franskmænd.

Noah Gaudin har følt sig privilegeret, fordi han har haft gode forhold hos sine forældre.

- Jeg har været heldig, fordi jeg var hos min familie i mine forældres hus. De har udstyr, så jeg kunne vægttræne, og de havde en skov lige tæt på, hvor jeg kunne løbe, så for os har det været okay. Men for alle de franskmænd, der bor i lejlighed, har det været en meget vanskelig situation. Men jeg har været heldig, mener han.

Annonce

Fransk visit i vinter

Gaudin var i Sønderborg for at skrive under med SønderjyskE i slutningen af 2019. Siden vendte han tilbage til PAUC, hvor han indtil nytår var holdkammerat med stregspilleren Morten Bjørnshauge, som også har skrevet kontrakt med SønderjyskE.

- Jeg har det godt her. Jeg glæder mig til at bo i en ny by, og det føles rigtig rart. Jeg er glad for at være her, siger Gaudin om sin nye udfordring.

- Jeg har talt lidt med alle de nye holdkammerater, og de taler alle engelsk, så det gør det lettere for mig at falde ind i gruppen. Det er et virkeligt ungt hold, og det gør det nemmere for mig at falde til. Mange er på samme alder som mig, og det er nogle gode fyre.


Det er et virkeligt ungt hold, og det gør det nemmere for mig at falde til.

Noah Gaudin


Gaudin, der er søn af den tidligere franske verdensmester, Christian Gaudin, bliver med sine 196 centimeter til at få øje på i bybilledet.

Annonce

Debut mod Tønder

Fysisk skal han formentlig lægge lidt kilo på vægten, hvis han skal kunne begå sig i forsvaret, hvilket er klubbens plan i forhold til at få ham integreret som en del af kontrafasen.

Her og nu skal han i første omgang have følingen med håndbold igen, og den udfordring er hverken større eller mindre for ham end for alle andre kolleger.

- Det var vanskeligt, men alle de andre hold har heller ikke spillet håndbold i fire måneder.

Gaudin kan få debut for SønderjyskE i midten af august, når holdet spiller pokalkamp mod TM Tønder.

Første ligakamp er hjemme mod Skjern.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce