Annonce
Tønder

Fredag begynder vaccinationerne i Tønder Kommune

Fra fredag den 9. april bliver der vaccineret i Tønder Kommune. Det sker i Tønder Sport- og Fritidscenter. Foto: Denis Lovrovic/AFP/Ritzau Scanpix
Fredag den 9. april kan de første borgere i Tønder Kommune blive vaccineret i Tønder Sport- og Fritidscenter. Fra uge 16 forventes det, at der i alt bliver vaccineret 1500 borgere om ugen i Toftlund og Tønder.

Tønder: Fra fredag den 9. april er det lokale vaccinationssted i Tønder Sport- og Fritidscenter klar til at tage mod de første borgere. Efter planen skal 250 borgere vaccineres den 9. april. Og borgerne i Tønder Kommune kan godt vænne sig til, at der ikke bliver så langt at køre for at få vaccinen.


Og borgerne i Tønder Kommune kan godt vænne sig til, at der ikke bliver så langt at køre for at få vaccinen.

Fra artiklen


Det er nemlig planen, at der fra uge 16 er fast vaccinationsdag i både Tønder og Toftlund, hvor omkring 1500 borgere om ugen samlet set vil blive vaccineret på de to steder.

Har man en vaccinationstid i Tønder Sport- og Fritidscenter, skal man være opmærksom på, at man ikke skal benytte hovedindgangen til centeret, da den indgang benyttes af borgere, som skal til test. Derimod skal borgere, som skal vaccineres anvende sideindgangen, der er placeret på siden af Tønder Sport- og Fritidscenter, hvor det er muligt at se vandrehjemmet fra. Det er den indgang, som tidligere er benyttet i forbindelse med kviktest.

Man har valgt denne løsning, fordi borgere der skal til vaccination og test ikke skal gøre brug af de samme ind- og udgange, oplyser Tønder Kommune i en pressemeddelelse.

Annonce

Hold afstand

Døren til vaccinationssalen går op klokken 10. Ankommer man tidligere, skal man vente udenfor. 
Tønder Kommune oplyser i pressemeddelelsen, at det er vigtigt, at man ikke kommer før den tid, man har bestilt vaccinationen til. Ankommer man til Tønder Sport- og Fritidscenter 10-15 minutter før, er man i meget god tid, står der.

Fra uge 16 vil der i alt blive vaccineret omkring 1500 personer i Toftlund og Tønder. (Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix)

Derudover er det vigtigt at holde to meters afstand, være iført mundbind ved ankomsten til vaccinationsstedet, ligesom man skal huske at medbringe sit sygesikringsbevis. Det skal både bruges ved et registreringsbord inde i hallen, og når man kommer ind i vaccinationskabinen, hvor vaccinationen gennemføres.

Der vil, udover medarbejdere fra Region Syddanmark og Tønder Kommune. også være frivillige fra Ældresagen, der hjælper med at guide rundt på vaccinationsstedet i Tønder Sport- og Fritidscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nordtyskland

Skole advarer mod ufo-panik

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Erhverv For abonnenter

Boligdrømme på Esbjergs kunstige havne-ø kan blive til virkelighed: Længe ventet konklusion på prestige-projekt klar

Annonce