Annonce
Vejen

Fredag gik byens butikker bare i sort

I Vejen gav årets Black Friday kunderne god anledning til til at fylde indkøbsposerne godt op. Foto: Søren Dippel
Også i Vejen er det amerikanske fænomen, Black Friday, kommet for at blive. Det til trods for, at det giver færre kunder i butikkerne i den første halvdel af november.
Annonce

Vejen: Hvis der er noget, som forretningsdrivende holder af, så er det, når der er kunder i butikken, og det var der til fulde fredag den 29. november. Det var årets Black Friday - dagen med klingende salgstal, der sagtens kan sætte ny rekord. I år falder Black Friday nemlig på en lønningsdag, og så ved vi, at købelysten kan være større end vanlig.

I Vejen gik butikkerne da også helt i sort, og nogle steder med rabatter på 50 procent eller mere.

Siden forretningsdrivende i Danmark for syv år siden besluttede sig for at gå deres amerikanske kolleger i bedene og holdt den første danske Black Friday, er den sorte fredag blevet en fast tradition.

Men for butikkerne er der også en bagside af medaljen.

- Vi oplever jo, at en stor del af handlen bare bliver skubbet til slutningen af november. Det er ikke så meget julehandlen, som bliver berørt, det er snarere handlen i november. Mange kunder venter jo med deres køb til Black Friday, så vi har det meget stille i november op til Black Friday. Men vi har jo ikke noget valg – Black Friday er kommet for at blive, siger indehaver af tøjbutikken, Mads & Stine, Anders Peter Ohrt.

Black Friday

På ganske få år er Black Friday blevet en af de største handelsdage i Danmark.

En rundspørge som analyseinstituttet, YouGov har foretaget afslører, at mere end halvdelen af danskerne i år planlagt at benytte Black Friday til at shoppe stort ind. Det er en stigning på seks procent, sammenlignet med sidste år.

Også Pricerunner har undersøgt handlen på Black Friday og kan fortælle, at 40 procent af danskerne har et Black Friday-budget på op til 2000 kroner.

38 procent af kunderne men er, at en god rabat på en Black Friday skal være på mindst 50 procent.

Annonce

Billige julegaver

Flere butikker har dog forstået at sprede handlen lidt, så kunderne ikke bare kan gøre gode køb med store rabatter på en Black Friday, men også i en Black Week eller en Black Weekend.

Blandt de mange mennesker, der benyttede den sorte fredag til at gå på jagt efter røverkøb og julegaver var Jens Thue, Vejen:

- Jeg har fået 25 procent på mit køb, og jeg synes, det er et godt køb. Det er en julegave og en blød en af slagsen til et af børnebørnene.

Også på Rådhuspladsen var det muligt at komme i gavehumør hos Inner Wheel, som havde slået en bod op med en tombola.

Også Erik og Grethe Henriksen fra Malt havde besluttet sig for at købe et par julegaver på en Black Friday.

- Vi har købt ind med 25 procent i rabat, og så bliver der råd til lidt større julegaver for eksempel til vores svigersøn. Vi køber gerne julegaverne i god tid som her på en Black Friday, siger Grethe Henriksen og røber, at på deres indkøbsliste er der også bøger, som skal købes til julegaver.

Erik og Grethe Hansen, Malt, benyttede Black Friday til at købe julegaver i god tid og med 25 procent i rabat. Foto: Søren Dippel
Det kan godt være, at omsætningen sætter rekord i Vejens butikker på en Black Friday. - Men Black Friday er også med til at skubbe november månedes handel, siger inderhaver af tøjbutikken, Mads & Stne, Anders Peter Ohrt. foto: Søren Dippel
Jens Thue, Vejen, fik købt sig en af de bløde julegaver til et af børnebørnene, og det med 25 procent i rabat. Foto: Søren Dippel
Black Friday: På Rådhuspladsen var Inner Wheel også i gavehumør. Her var der run på både lodder og gevinster i tombolaen. Foto: Søren Dippel
På ganske få år er Black Friday blevet en af de største handelsdage i Danmark - og i Vejen. Foto: Søren Dippel
Black Friday i Vejen med fyldte indkøbsposer. Foto: Søren Dippel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Villy udfordrer Kolding-borgmester: - Jørn vil have en svævebane - jeg vil have stærke skoler og daginstitutioner

Sønderborg For abonnenter

Dagplejer efter kritik: - Vi skal nok gøre rent, men ikke gratis

Annonce