Annonce
Regionalt

Fredag skal 8800 personer vaccineres i stor test af vaccinationscentrene

Fra tirsdag til onsdag modtog 13.875 danskere første vaccinestik mod corona, mens 1804 borgere modtog andet stik. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Region Syddanmarks vaccinationscentre bliver fredag udsat for en stresstest, når der i alt skal gives 8800 doser med vaccine mod covid-19.

Vaccination: Danmark skal have kapacitet til at uddele 100.000 doser vaccine om dagen. Det er myndighedernes mål i kapløbet mod corona.

Det er markant flere end det nuværende niveau, og i alt er det således kun 348.333 danskere, der per 24. februar har modtaget første vaccinestik, siden vaccinationerne begyndte den 27. december.

Fredag vil alle danske regioner så stressteste vaccinationscentrene som led i forberedelserne på, at Danmark altså en dag skal kunne vaccinere 100.000 borgere om dagen.

Disse vaccinationscentre deltager

Region Syddanmark vil i forbindelse med stresstesten vaccinere i syv forskellige centre i regionen. Det drejer sig om:

  • Vaccinationscenteret i Odense
  • Vaccinationscenteret i Svendborg
  • Vaccinationscenteret i Kolding
  • Vaccinationscenteret i Vejle
  • Vaccinationscenteret i Esbjerg
  • Vaccinationscenteret i Aabenraa
  • Vaccinationscenteret i Sønderborg

Dette gælder også i Region Syddanmark, hvor i alt syv vaccinationscentre vil deltage i testen. I en pressemeddelelse skriver regionen, at alle vaccinetider til dagen allerede er booket.

- Lige nu er vores udfordring, at der er mangel på vacciner. Men fremtiden kan se helt anderledes ud, og det skal vi selvfølgelig være klar til at kunne håndtere. Vi vil hellere finde eventuelle fejl og uhensigtsmæssigheder nu, end når vi - forhåbentlig - får adgang til langt flere vacciner end i dag, siger koncerndirektør Kurt Espersen i pressemeddelelsen.

- På den måde kan vi nå at rette fejlene, inden det for alvor går løs. Derfor håber vi også på forståelse fra borgerne, hvis der skulle opstå uforudsete udfordringer, siger han.

De givne vacciner fredag vil være fra Pfizer/BioNTech og AstraZeneca og udgør 40 procent af de vacciner, regionen modtager i uge 8.

Ifølge TV2 vil der fredag blive givet 5000 vacciner i Region Hovedstaden, 4500 i Region Nordjylland, 9200 i Region Midtjylland, mens Region Sjælland vil vaccinere 5480 borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Så er brandårsagen fundet: Fire bekendte på vandretur forårsagede storbrand

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Annonce