Annonce
112

Fredelig festival: 10 sager om uorden, to om vold - men der kommer nok flere

Ikke usædvanligt mange politisager på Bork Festival. Foto: Jørgen Kirk.

Bork: Ifølge politikommissær Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing forløb Bork Festival relativt fredelig.

- Vi har haft omkring 10 sager med overtrædelser af ordensbekendtgørelsen - altså uorden. Vi har haft to voldssager, men der kommer nok en til to mere. Ellers har vi lidt narkosager, som vi er ved at samle op på, så vi finder ud af lidt senere, hvor mange der er. Det er ikke noget usædvanligt. Det er faktisk ikke så mange sager, når man tænker på, hvor mange mennesker der er, siger han.

Fredag morgen klokken 8.25 fik lokalpolitiet en anmeldelse fra Min Købmand i Bork Havn. En 16-årig dreng fra Ulfborg opførte sig aggressivt, og han blev sigtet for vold mod tre andre personer. Optøjerne startede på festivalpladsen, og den unge mand fulgte efter de tre personer til hen til købmanden.

Lørdag morgen klokken 5.15 blev tre personer på Bork Festival sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. En 21-årig og en 20-årig fra Ølgod var kommet op at slås med en 40-årig fra Sønderborg.

Derudover har lokalpolitiet fået en anmeldelse om vold. En kvinde fra Bramming var på Bork Festival med sin kæreste. På et tidspunkt bliver de to impliceret i et slagsmål, da kæresten vil skille en slåskamp ad.

- Kvinden bliver pludselig ramt i hovedet. Enten af noget eller af nogen. Hun går i hvert fald ud som et lys, og hun kommer en tur på sygehuset. Ingen kan på nuværende tidspunkt fortælle, hvad der er sket, og hvad der har ramt hende. Det skal vi se, om vi kan opklare, siger Bjarne Højgaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce