Annonce
112

Fredericia-brandfolk hjalp til i Lyngby – løftede eksplosiv gasflaske ind i tryktank

Det tog maksimum 10 minutter at få flyttet gasflasken fra lokalet på DTU og ud i tryktanken. Men sådan en opgave kræver samarbejde og koordinering. De to fra Trekantbrand, som samlet har været i det fredericianske beredskab i 46 år, bistod Beredskab Øst med opgaven. Foto: Trekantbrand
Søren Andersen og Martin Langemose fra Trekantbrand, station Fredericia, måtte torsdag – nærmest midt i aftensmaden – rykke ud til langtfra en hverdagsopgave. Et muligt gasudslip på DTU i Lyngby krævede en speciel trailer fra AGA i Taulov, og det blev de to erfarne herrer, der skulle tage turen tværs over landet.

Fredericia/Lyngby: Frygten for, at en gasflaske på DTU i Lyngby var begyndt at lække og med risiko for, at den kunne eksplodere, betød torsdag aften, at to fredericianske brandfolk måtte assistere Beredskab Øst på Sjælland.

Viceberedskabsmester Søren Andersen og beredskabsassistent Martin Langemose modtog opkaldet, mens de begge sad hjemme i privaten, nærmest midt i aftensmaden. Beredskab Øst havde brug for en special-trailer med en tryktank på. Det tog under 30 minutter fra de modtog opkaldet, til de var på vej ad motorvejen.

- Da alarmen gik, nåede jeg lige at tænke, "hvad foregår der her?", lyder det fra 35-årige Martin Langemose.

Annonce
Det er rigtig positivt, at vi kan hjælpe hinanden på den måde, og vi har hele vejen været i god kontakt med Beredskab Øst. Der har været tale om et superfint samarbejde i dag.

Beredskabsassistent, Trekantbrand, Martin Langemose

Fuld udrykning

Klokken 16.13 lød meldingen om gasudslip hos Beredskab Øst. DTU blev evakueret, og området omkring blev afspærret.

Traileren, de to brandfolk fra Trekantbrand skulle have med til Lyngby, skulle hentes hos AGA i Taulov, og da de to brandfolk ankom til C.F. Tietgens Vej, var deres kollegaer fra brandstationen allerede klar til at spænde traileren for redningsbilen.

Med 130 kilometer i timen og fuld udrykning – dog uden politieskorte, som ellers tidligere nævnt i medierne - kørte de to tværs over Fyn og mod Lyngby, hvor de ankom kort før klokken 20.

- Vi bakkede bilen og traileren til den dør, hvor gasflasken stod på den anden side. Så hjalp vi Beredskab Øst med at få flyttet gasflasken. Det tog fem til ti minutter, så var flasken i tryktanken, siger Martin Langemose fra bilen, da de to torsdag aften igen var på vej retur til Fredericia.

50 liter gas

Selvom det lyder næsten legende let, fortæller Martin Langemose, at det kræver koordinering og samarbejde at få gennemført sådan en opgave. Alle skal være enige om, hvad der gøres og hvornår. Gasflasken, der skulle flyttes i tryktanken, er noget lignende en 50 liters flaske. Den målte mellem 1,5-1,7 meter i højden.

Ifølge beredskabsassistenten var der ikke tale om, at gasflasken lækkede. Det var derimod indholdet i flasken, der var problemet. Efter at have fået flyttet gasflasken sikkert ind i tryktanken på traileren, blev den - ifølge Martin Langemose - kørt til et militærområde i Jægerspris.

Gasflaskens efterfølgende skæbne er ukendt.

Det tog maksimum 10 minutter at få flyttet gasflasken fra lokalet på DTU og ud i tryktanken. Men sådan en opgave kræver samarbejde og koordinering. De to fra Trekantbrand, som samlet har været i det fredericianske beredskab i 46 år, bistod Beredskab Øst med opgaven. Foto: Trekantbrand

Solidt samarbejde

Den specielle trailer, der skulle hentes i Taulov, har faktisk tidligere stået hos AGA på Sjælland, men er – uheldigt nok i dette tilfælde – tidligere blevet kørt til Taulov. At beredskaberne på tværs af landet derfor kan hjælpe hinanden, er noget, både 55-årige Søren Andersen og Martin Langemose sætter stor pris på.

- Det er rigtig positivt, at vi kan hjælpe hinanden på den måde, og vi har hele vejen igennem været i god kontakt med Beredskab Øst. Der har været tale om et superfint samarbejde i dag, fortæller Martin Langemose.

En lidt anderledes arbejdsdag sluttede for Søren Andersen og Martin Langemoses vedkommende i Lyngby på fuld mave. De blev nemlig budt indenfor på stationen i Lyngby, hvor dagens menu bød på pasta og kødsauce.

Det var en speciel trailer fra AGA i Taulov, Trekantbrand skulle transportere til DTU i Lyngby. På traileren stod en tryktank til at transportere og sikre eksplosive og/eller ustabile flasker. Foto: Trekantbrand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce