x
Annonce
112

Fredericia-brandfolk hjalp til i Lyngby – løftede eksplosiv gasflaske ind i tryktank

Det tog maksimum 10 minutter at få flyttet gasflasken fra lokalet på DTU og ud i tryktanken. Men sådan en opgave kræver samarbejde og koordinering. De to fra Trekantbrand, som samlet har været i det fredericianske beredskab i 46 år, bistod Beredskab Øst med opgaven. Foto: Trekantbrand
Søren Andersen og Martin Langemose fra Trekantbrand, station Fredericia, måtte torsdag – nærmest midt i aftensmaden – rykke ud til langtfra en hverdagsopgave. Et muligt gasudslip på DTU i Lyngby krævede en speciel trailer fra AGA i Taulov, og det blev de to erfarne herrer, der skulle tage turen tværs over landet.

Fredericia/Lyngby: Frygten for, at en gasflaske på DTU i Lyngby var begyndt at lække og med risiko for, at den kunne eksplodere, betød torsdag aften, at to fredericianske brandfolk måtte assistere Beredskab Øst på Sjælland.

Viceberedskabsmester Søren Andersen og beredskabsassistent Martin Langemose modtog opkaldet, mens de begge sad hjemme i privaten, nærmest midt i aftensmaden. Beredskab Øst havde brug for en special-trailer med en tryktank på. Det tog under 30 minutter fra de modtog opkaldet, til de var på vej ad motorvejen.

- Da alarmen gik, nåede jeg lige at tænke, "hvad foregår der her?", lyder det fra 35-årige Martin Langemose.

Annonce
Det er rigtig positivt, at vi kan hjælpe hinanden på den måde, og vi har hele vejen været i god kontakt med Beredskab Øst. Der har været tale om et superfint samarbejde i dag.

Beredskabsassistent, Trekantbrand, Martin Langemose

Fuld udrykning

Klokken 16.13 lød meldingen om gasudslip hos Beredskab Øst. DTU blev evakueret, og området omkring blev afspærret.

Traileren, de to brandfolk fra Trekantbrand skulle have med til Lyngby, skulle hentes hos AGA i Taulov, og da de to brandfolk ankom til C.F. Tietgens Vej, var deres kollegaer fra brandstationen allerede klar til at spænde traileren for redningsbilen.

Med 130 kilometer i timen og fuld udrykning – dog uden politieskorte, som ellers tidligere nævnt i medierne - kørte de to tværs over Fyn og mod Lyngby, hvor de ankom kort før klokken 20.

- Vi bakkede bilen og traileren til den dør, hvor gasflasken stod på den anden side. Så hjalp vi Beredskab Øst med at få flyttet gasflasken. Det tog fem til ti minutter, så var flasken i tryktanken, siger Martin Langemose fra bilen, da de to torsdag aften igen var på vej retur til Fredericia.

50 liter gas

Selvom det lyder næsten legende let, fortæller Martin Langemose, at det kræver koordinering og samarbejde at få gennemført sådan en opgave. Alle skal være enige om, hvad der gøres og hvornår. Gasflasken, der skulle flyttes i tryktanken, er noget lignende en 50 liters flaske. Den målte mellem 1,5-1,7 meter i højden.

Ifølge beredskabsassistenten var der ikke tale om, at gasflasken lækkede. Det var derimod indholdet i flasken, der var problemet. Efter at have fået flyttet gasflasken sikkert ind i tryktanken på traileren, blev den - ifølge Martin Langemose - kørt til et militærområde i Jægerspris.

Gasflaskens efterfølgende skæbne er ukendt.

Det tog maksimum 10 minutter at få flyttet gasflasken fra lokalet på DTU og ud i tryktanken. Men sådan en opgave kræver samarbejde og koordinering. De to fra Trekantbrand, som samlet har været i det fredericianske beredskab i 46 år, bistod Beredskab Øst med opgaven. Foto: Trekantbrand

Solidt samarbejde

Den specielle trailer, der skulle hentes i Taulov, har faktisk tidligere stået hos AGA på Sjælland, men er – uheldigt nok i dette tilfælde – tidligere blevet kørt til Taulov. At beredskaberne på tværs af landet derfor kan hjælpe hinanden, er noget, både 55-årige Søren Andersen og Martin Langemose sætter stor pris på.

- Det er rigtig positivt, at vi kan hjælpe hinanden på den måde, og vi har hele vejen igennem været i god kontakt med Beredskab Øst. Der har været tale om et superfint samarbejde i dag, fortæller Martin Langemose.

En lidt anderledes arbejdsdag sluttede for Søren Andersen og Martin Langemoses vedkommende i Lyngby på fuld mave. De blev nemlig budt indenfor på stationen i Lyngby, hvor dagens menu bød på pasta og kødsauce.

Det var en speciel trailer fra AGA i Taulov, Trekantbrand skulle transportere til DTU i Lyngby. På traileren stod en tryktank til at transportere og sikre eksplosive og/eller ustabile flasker. Foto: Trekantbrand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce