Annonce
Trekantområdet

Borgmester flytter til udlandet: De unge i Fredericia får en ny leder

Kirthana Suppaia er viceungeborgmester i Fredericia. Om hun skal overtage borgmesterposten efter Lin Poulsen Mataji, afgøres til januar. Foto: Peter Friis Autzen
Liv Poulsen Mataji siger farvel til de unges byråd. Posten går måske videre til viceungeborgmester Kirthana Suppaia.
Annonce

Fredericia: Efter nytår siger Fredericias ungebyråd farvel til borgmester Liv Poulsen Mataji, som flytter til USA med sin familie.

Afskeden betyder, at det unge byråd skal have en ny borgmester. I samme omgang skal rådet udpege en ny suppleant. Det sker på det første møde efter nytår, som holdes sidst i januar.

Allerede på sit sidste møde som ungeborgmester gav Liv Poulsen Mataji borgmestertitlen videre til den hidtidige viceungeborgmester, Kirthana Suppaia, som dermed skal lede møderne frenover.

FAKTA

  • Ungebyrådet er høringspart på en lang række sager, hvor det rigtige byråd lægger øre til de unges indspark og mening. Ungebyrådet kan også selv tage emner op.

  • Møderne i ungebyrådet er præget er stort engagement i byen - men også af stigende fravær. Ifølge referaterne er der gennemført møde med kun et halvt ungebyråd til stede. Enkelte medlemmer har ifølge referaterne kun været med til meget få møder.
Annonce

Godt at engagere sig

Kirthana Suppaia glæder sig over den mulighed for engagement, ungebyrådet giver hende.

- Jeg kan lide at gøre indflydelse - så byen kan blive noget andet end bare morfinbyen, siger hun og tilføjer, at misbrugsudfordringer fylder meget i snakken.

- Jeg ser også misbrug blandt jævnaldrende, siger den 15-årige viceborgmester, der håber, at ungebyrådet kan blive en medspiller i indsatsen på det område.

- Men vi unge skal ikke kun tages med på råd om "unge" emner. Vi har også meninger om infrastruktur, arbejdsmarked og andet, siger hun.

Fredericia ungebyråd sammen med det voksne byråds 2.viceborgmester Ole Steen Hansen (S). Foto: Fredericia Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce