Annonce
Trekantområdet

Borgmester flytter til udlandet: De unge i Fredericia får en ny leder

Kirthana Suppaia er viceungeborgmester i Fredericia. Om hun skal overtage borgmesterposten efter Lin Poulsen Mataji, afgøres til januar. Foto: Peter Friis Autzen
Liv Poulsen Mataji siger farvel til de unges byråd. Posten går måske videre til viceungeborgmester Kirthana Suppaia.

Fredericia: Efter nytår siger Fredericias ungebyråd farvel til borgmester Liv Poulsen Mataji, som flytter til USA med sin familie.

Afskeden betyder, at det unge byråd skal have en ny borgmester. I samme omgang skal rådet udpege en ny suppleant. Det sker på det første møde efter nytår, som holdes sidst i januar.

Allerede på sit sidste møde som ungeborgmester gav Liv Poulsen Mataji borgmestertitlen videre til den hidtidige viceungeborgmester, Kirthana Suppaia, som dermed skal lede møderne frenover.

Annonce

FAKTA

  • Ungebyrådet er høringspart på en lang række sager, hvor det rigtige byråd lægger øre til de unges indspark og mening. Ungebyrådet kan også selv tage emner op.

  • Møderne i ungebyrådet er præget er stort engagement i byen - men også af stigende fravær. Ifølge referaterne er der gennemført møde med kun et halvt ungebyråd til stede. Enkelte medlemmer har ifølge referaterne kun været med til meget få møder.

Godt at engagere sig

Kirthana Suppaia glæder sig over den mulighed for engagement, ungebyrådet giver hende.

- Jeg kan lide at gøre indflydelse - så byen kan blive noget andet end bare morfinbyen, siger hun og tilføjer, at misbrugsudfordringer fylder meget i snakken.

- Jeg ser også misbrug blandt jævnaldrende, siger den 15-årige viceborgmester, der håber, at ungebyrådet kan blive en medspiller i indsatsen på det område.

- Men vi unge skal ikke kun tages med på råd om "unge" emner. Vi har også meninger om infrastruktur, arbejdsmarked og andet, siger hun.

Fredericia ungebyråd sammen med det voksne byråds 2.viceborgmester Ole Steen Hansen (S). Foto: Fredericia Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Flytter produktionen til Polen: Danfoss lukker fabrik i Kolding og nedlægger 335 stillinger

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Esbjerg

Vred bilist bliver sigtet for vold

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];