Annonce
Erhverv

Fredericia har fået en parykmager: Har åbnet værksted i Danmarksgade

Michael Skytte laver parykker til for eksempel sygdomsramte. Men også til teater og opera. Foto: Peter Leth-Larsen
Frisør og teatersminkør Michael Skytte er rykket ind i klinikfællesskab. Laver hår til både sygdomsramte og underholdningsbranchen.

Fredericia: Michael Skytte er uddannet frisør og var i flere år tillige tilknyttet Fredericia Teaters hold bag scenen som frisør og sminkør.

Nu har den 28-årige fredericianer imidlertid åbnet eget parykmageri i Danmarksgade 39 - under eget navn og med internetadressen www.parykmager.dk.

På adressen ligger der i forvejen et klinikfællesskab mellem massører, fodterapeuter og andre behandlere.

Annonce
Tidligere på året åbnede 28-årige Michael Skytte sit lille parykmageri i Danmarksgade i Fredericia. Foto: Peter Leth-Larsen

Udlært i Børkop

Michael Skytte er vokset op i Børkop, gik senere på Fredericia Realskole og blev oprindelig - næsten - udlært butiksassistent i Rema 1000 i Børkop.

Interessen for klipning og hårfarvning - der stammer fra barndommen - fik ham imidlertid til at skifte løbebane. I en kombination af frisørskoleforløb på International Business College i Kolding og læreplads hos Grøndahl Coiffure i Børkop blev han udlært frisør. Siden gik turen til saloner i København og tilbage igen til stillingen på Fredericia Teater. Michael Skytte har også været ansat som frisør i hårplejefirmaet Redken.

Til syge og teater

Arbejdspres på teatret resulterede i endnu et drej på vejen, og siden foråret 2019 har han lavet parykker til eksempelvis kræftramte og til personer med andre lidelser, der indebærer hårtab.

- Derudover har jeg i år været tilknyttet Det Kongelige Teaters friluftsforestilling "Kong Arthur" på Moesgaard i Aarhus og skal også være på Den Ny Opera i Esbjergs opsætning af en del af Wagners "Ringen", fortæller Michael Skytte.

Han har taget flere certificerede kurser i parykmageri.

Michael Skytte er uddannet frisør og arbejdede indtil efteråret i seks år i Fredericia Teaters frisørafdeling. Foto: Peter Leth-Larsen

Individuelle ønsker

- Man kan godt lave en paryk i hånden og fra bunden, men det bliver meget dyrt, fortæller Michael Skytte.

Normalt bestiller man standardparykker med fiberhår eller med rigtigt menneskehår, som folk donerer, hjem og bearbejder dem.

- Menneskehåret afbleges, indfarves og coates for at gøre det slidstærkt. Herefter syr man på, retter til og klipper til, forklarer han. Alt efter behov og kundens ønsker.

Normalt laves parykker af fiberhår eller af rigtigt menneskehår, som folk frivilligt donerer. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Esbjerg

Hashsælger kørte narkokørsel

Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

Annonce