Annonce
Trekantområdet

Fredericia Kommune nomineret til Con Amore Kulturpris 2019

Fredericia Kommune er indstillet til Con Amore kulturprisen 2019 sammen med to andre kommuner i landet. PR Foto
Fredericia Kommune er sammen med to andre danske kommuner nomineret til prisen af Dansk Amatør Teater & Scenekunst.

Fredericia: Hvem får den eftertragtede Con Amore kulturpris i 2019?

Det spekuleres der over i Fredericia Kommune, som har modtaget budskabet om, at kommunen er nomineret til prisen som en ud af tre danske kommuner.

Con Amore Kulturpris sætter fokus på de kommuner, der skaber de bedste vilkår for amatørkulturen.

Den eftertragtede pris uddeles nu for 6. år i træk af AKKS - Amatørernes Kunst & Kultur Samråd og DATS – Dansk Amatør Teater & Scenekunst.

De tre nominerede kommuner er i år Fredericia Kommune, Vejen Kommune og Rebild Kommune.

Annonce

Kåres på Kulturmødet

De nominerede kommuner er udvalgt af en jury på baggrund af indstillinger fra enkeltpersoner og foreninger rundt omkring i det danske land.

Om Fredericia Kommune udtaler juryen: "Kulturens tilbud i kommunen bruges blandt andet til at arbejde med mental sundhed i forhold til svage grupper".

For at blive nomineret kræves det, at kommunen har skabt gode rammer for amatørkultur og dermed anerkender, hvor stor en værdi der ligger i, at kommunens borgere kan udfolde sig inden for musik, dans, teater, foto eller andre genrer af kulturlivets mange facetter.

Der er et stort potentiale i amatørkultur i forhold til mental sundhed, personlig udvikling og socialt samvær, hvilket mange danske kommuner har øje for.

Den endelige vinder af Con Amore Kulturpris kåres på Kulturmødet på Mors 23. august kl. 12 på scenen Klostergården, den helt nye scene tæt på Kulturvejen.

Det sker ved et stort awardshow, som krydres med jazz, sange fra historiske egnsspil, debat om kommunal kulturpolitik og en flok iøjnefaldende, maskeklædte Dunkelfolk.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce