Annonce
Trekantområdet

Fredericia set gennem argentinske øjne: Store skibe til kaj i Fredericia

I klummen kommer skribenten ind på krydstogtgæsters oplevelse af Fredericia. Foto: Lilén Nahir Altamira

Jeg havde aldrig set så stort et skib, før dengang jeg, fra gaderne i Fredericias bymidte, så et af de gigantiske krydstogtskibe, der stopper og tilbringer en dag i denne smukke by. Det er fantastisk at se, hvordan gaderne bliver fyldt med flere hundrede mennesker af forskellige nationaliteter.

Fredericia bliver mere livlig og fyldt. Det er en god ting, mener jeg, for det øger salgsomsætningen i butikkerne og promoverer derudover byens turisme og alle de aktiviteter, der har med turisme at gøre.

Selvom jeg elsker dette sted, og det for mig er åbenlyst, hvorfor nogen besøger denne by; begyndte jeg at undersøge grunden til, hvorfor disse gigantiske skibe gæster Fredericia.

Annonce

Efter at have læst så mange gode ting om denne smukke by føler man sig endnu mere glad og mere taknemmelig for at være i stand til at nyde det hver måned året igennem. At lede efter information for at skrive denne klumme har varmet mit hjerte. Det er så specielt at vide, at mange andre mennesker sætter pris på dette lille stykke af verden kaldet Fredericia, fuldt af kærlige mennesker og magiske kroge.

Det viser sig, at Fredericia er et sted med masser af historie. Derudover har dette sted et af Europas største og bedst bevarede voldanlæg, komplet med bastioner, voldgrave og kanoner.

Det er ikke alt, for gæsterne elsker midtbyens restauranter og de, der er placeret ved havnen. Alt er så tæt på i Fredericia, at turister kan gå og se de smukke kroge, denne by tilbyder. Jeg har læst, at de også har mulighed for at leje cykler og udforske omgivelserne endnu mere. Det lyder alt sammen rigtig godt.

Jo mere jeg ledte efter information om emnet, jo mere interessant fakta dukkede frem. For eksempel kan de turister, der kommer med krydstogtskibene, ikke kun besøge smukke Fredericia, men også byer og attraktioner i området, da denne by er hjertet af Jylland.

Alt er så tæt på, og det tager mindre end en time at tage mange steder hen herfra. Man kan tage til Egeskov Slot, H. C. Andersen museet, Legoland, Lego House, Koldinghus og meget andet.

Klummeskribent Lilén Nahir Altamira. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Fredericia er meget unik. Jeg er så forelsket i dette sted, og det giver mig stor glæde at vide, at jeg ikke er den eneste, der er begejstret over denne by, eftersom alle de kommentarer, jeg har læst om de besøgendes oplevelser, er mere end positive.

Kommentarerne taler om, hvordan byen gør alt, hvad den kan, for at få turister til at føle sig velkomne. De taler om det specielle og unikke som det lokale band, borgmesteren og indbyggerne.

Deres kommentarer lyder også, at selvom vejret ikke altid er det bedste, så er det fantastisk at se entusiasmen og den oprigtige glæde fra hele byen, når krydstogtskibe ankommer. En gæst skrev, at han aldrig havde oplevet en modtagelse som den i Fredericia "på mere end 50 krydstogtrejser til alle dele af verden." Og tilføjede at "dette er en by med et stort hjerte og hele besøget værd."

Efter at have læst så mange gode ting om denne smukke by føler man sig endnu mere glad og mere taknemmelig for at være i stand til at nyde det hver måned året igennem. At lede efter information for at skrive denne klumme har varmet mit hjerte. Det er så specielt at vide, at mange andre mennesker sætter pris på dette lille stykke af verden kaldet Fredericia, fuldt af kærlige mennesker og magiske kroge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce