Annonce
Sønderborg

Fredericia-skole vil til Sønderborg: Satser på samarbejde med erhvervslivet

Det er endnu ikke besluttet, hvem der skal drive en eventuel maskinmesterskole i Sønderborg. Men nu melder Fredericia Maskinmesterskole sig på banen, til at drive skolen, når den kommer. Foto: Claus Fisker
Fredericia Maskinmesterskole søger udbuddet om at etablere maskinmesteruddannelsen i Sønderborg. Skolen har i forvejen gode erfaringer med at etablere afdeling i Esbjerg.

Sønderborg/Fredericia: Efter det seneste regeringsudspil ”Tættere på – Flere uddannelser og stærke lokalsamfund”, som inkluderer etablering af maskinmesteruddannelsen i Sønderborg, har Fredericia Maskinmesterskole besluttet at søge om at drive den kommende skole.

Selvom faciliteterne vil være nye, har Fredericia Maskinmesterskole mange års erfaring med at uddanne maskinmestre, og det vil man naturligvis kunne mærke fra dag ét, oplyser skolen i en pressemeddelelse.

For at sikre kvaliteten i uddannelsen vil erfarne undervisere fra Fredericia og Esbjerg tage turen til Sønderborg og undervise ud fra den samme studieordning og forløbsplan som på de to andre afdelinger.

Annonce

Forløbet for en maskinmesterstuderende i Sønderborg bliver altså nøjagtig det samme som i Fredericia og Esbjerg, og de unge mennesker kan derfor også mødes på tværs af de tre afdelinger og samlæse, lave øvelser, projekter og læse valgfag.

Succes i Esbjerg

Fredericia Maskinmesterskole har i forvejen afdelinger i Fredericia og Esbjerg med lige godt 500 studerende i alt. Afdelingen i Esbjerg startede i 2014, og i dag går der 200 studerende.

Maskinmesteruddannelsen er på få år blevet Esbjergs største, tekniske uddannelse målt på studerende.

- Planen fra Esbjerg ligger klar til at blive gentaget i Sønderborg, og vi vil, hvis vi får udbudsretten, meget gerne indgå i tætte samarbejdsrelationer med andre uddannelsesinstitutioner, virksomheder og myndigheder i lokalområdet, udtaler rektor Torben Dahl i en pressemeddelelse.

Han håber, at den kommende skole vil komme til at indgå i studiemiljøet ved Alsion. Torben Dahl vurderer, at skolen i løbet af tre år kan have 120-150 maskinmesterstuderende gående på en ny afdeling i Sønderborg.

Annonce

Samarbejde med Danfoss

Rektoren ser frem til, såfremt at Fredericia Maskinmesterskole får udbuddet, at komme tæt på et miljø, hvor der er mulighed for samarbejde med eksempelvis Danfoss.

- For at etablere os i Sønderborg, ville vi have et behov for samarbejde andre uddannelsesinstitutioner om brug af tekniske faciliteter. Det er vigtigt for os at have nære relationer til de virksomheder, der aftager maskinmestre, og en drøm kunne for eksempel være indretning af et kølelaboratorie i samarbejde med Danfoss, som allerede har bidraget med materiel til undervisningen på vores to nuværende afdelinger. Vi brænder for at skabe spændende og innovative studiefaciliteter, meget gerne i samarbejde med lokale virksomheder, udtaler han.


En drøm kunne for eksempel være indretning af et kølelaboratorie i samarbejde med Danfoss, som allerede har bidraget med materiel til undervisningen på vores to nuværende afdelinger.

Rektor Torben Dahl


Maskinmesteruddannelsen er en teknisk professionsbachelor på linje med andre mellemlange uddannelser. Torben Dahl kalder maskinmesteruddannelsen Danmarks bredeste, tekniske lederuddannelse.

Selvom mere end 80 procent af alle maskinmestre i dag har job på land, har uddannelsen bevaret søfartstilknytningen og udbydes derfor udelukkende af maritime uddannelsesinstitutioner.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

To drenge slog, trampede og hoppede på jævnaldrende i park: Begge skal i fængsel og fjernes fra Sønderborg

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Sønderborg

Bro eller tunnel fra Als til Fyn: Forundersøgelse til 20 millioner går i gang nu

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Annonce