Annonce
Sport

Fredericia smadrer Nykøbing og presser naboen i toppen

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Vejle og Fredericia ligger side om side i toppen af den næstbedste række efter Fredericias sejr på Falster.

I 2014 stod cheftræner Jonas Dal bag en sensation i dansk fodbold, da han førte upåagtede Hobro op i Superligaen for første gang.

Og måske er han ved at gentage kunststykket med en anden klub, der aldrig har været en del af dansk fodbolds topstrid.

FC Fredericia mener det tilsyneladende alvorligt i den næstbedste række, hvor østjyderne søndag vandt for tredje gang på stribe.

På udebane i Nykøbing Falster vandt Fredericia stensikkert med 5-0 over Nykøbing FC i en kamp, hvor gæsterne allerede tidligt var på klar sejrskurs.

Midtbanespilleren Mathias Gertsen scorede to gange i de første 19 minutter og skød endnu flere huller i hjemmeholdets vakkelvorne selvtillid.

Nykøbing FC kom ind til kampen uden sejr i de seneste seks kampe, og holdet var ikke i nærheden af at bryde den nedslående stime.

Den sidste tvivl blev ryddet af vejen fire minutter inde i anden halvleg, hvor Steven Enna bragte Fredericia tre mål foran.

Dermed var afklapsningen af Nykøbing dog langtfra overstået. Senere i anden halvleg sørgede først Anders Holvad og siden Steven Enna for yderligere to scoringer til de flyvende østjyder.

Sejren var dog alligevel to mål for lille til, at Fredericia kunne skubbe Vejle væk fra førstepladsen.

De to naboklubber ligger side om side i toppen af tabellen med 27 point hver, men Vejles målscore er to mål bedre end Fredericias.

Vejlenserne vandt lørdag med 3-0 over Kolding.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce