Annonce
Sport

Fredericia spiller sig på førsteplads med udesejr

FC Fredericia kæmpede sig til en 3-2-sejr ude mod Hvidovre, og Fredericia topper dermed 1. division.

FC Fredericia kunne nyde turen hjem fra Hvidovre fredag aften, da jyderne hentede en smal sejr på 3-2 i udekampen i 1. division.

Den betød, at Fredericia spillede sig på førstepladsen i den næstbedste række, men både Viborg FF og Vejle har dog spillet færre kampe.

Fredericia topper med 35 point for 18 kampe, og Viborg og Vejle følger efter med henholdsvis 33 og 32 point for 16 kampe.

For Fredericia var det efterårssæsonens sidste kamp, og Fredericia skal først i kamp igen til marts.

Dennis Høgh bragte gæsterne foran allerede i det syvende minut, men hjemmeholdet fik udlignet tre minutter efter pausen.

Steven Enna og Mathias Gertsen sørgede med en scoring hver for 3-1-føring i anden halvleg, men rutinerende Kim Aabech skabte spænding med sin reducering til 2-3 for Hvidovre med et kvarter igen.

HB Køge måtte på hjemmebane se sig slået af gæsterne fra Nykøbing FC, der vandt opgøret 2-0. Begge hold har 21 point på henholdsvis syvende- og ottendepladsen, mens Hvidovre følger efter med 20 point i den tætte række.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce