Annonce
Sport

Fredericia spiller sig på førsteplads med udesejr

FC Fredericia kæmpede sig til en 3-2-sejr ude mod Hvidovre, og Fredericia topper dermed 1. division.

FC Fredericia kunne nyde turen hjem fra Hvidovre fredag aften, da jyderne hentede en smal sejr på 3-2 i udekampen i 1. division.

Den betød, at Fredericia spillede sig på førstepladsen i den næstbedste række, men både Viborg FF og Vejle har dog spillet færre kampe.

Fredericia topper med 35 point for 18 kampe, og Viborg og Vejle følger efter med henholdsvis 33 og 32 point for 16 kampe.

For Fredericia var det efterårssæsonens sidste kamp, og Fredericia skal først i kamp igen til marts.

Dennis Høgh bragte gæsterne foran allerede i det syvende minut, men hjemmeholdet fik udlignet tre minutter efter pausen.

Steven Enna og Mathias Gertsen sørgede med en scoring hver for 3-1-føring i anden halvleg, men rutinerende Kim Aabech skabte spænding med sin reducering til 2-3 for Hvidovre med et kvarter igen.

HB Køge måtte på hjemmebane se sig slået af gæsterne fra Nykøbing FC, der vandt opgøret 2-0. Begge hold har 21 point på henholdsvis syvende- og ottendepladsen, mens Hvidovre følger efter med 20 point i den tætte række.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Se fotos og video: Publikum og presse blev bortvist fra flyopvisning

Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];