Annonce
Kultur

Fredericia Teater klar med 11 forestillinger i 2020: Clint Eastwood-film opføres som musical

Årets store musical bliver den store Lennon-McCartney musical "She Loves You", men teatergængerne kan også se frem til flere verdenspremierer og det romantiske drama "Broerne i Madison County".

Fredericia: Der er ingen antræk til åndenød på Fredericia Teater, hvor man om lidt går i gang med en hæsblæsende sæson. Hele 11 forestillinger er på repertoiret, hvis man medtager de sidste forestillinger af "Klokkeren fra Notre Dame" og smutter lidt ind i 2021.

Faktisk har Fredericia Teater aldrig haft mere på programmet. Til sommer har teatret verdenspremiere på Lennon-McCartney-musicalen "She Loves You", sætter den pris-vindende musical-succes "Broerne i Madison County", har verdenspremiere på familieeventyret "A Heros tale", og så forlænger teatret både Tarzan the Musical på Falkonerscenen og Klokkeren fra Notre Dame i Fredericia. Det oplyser Fredericia Teater i en pressemeddelelse.

Annonce

Masser på plakaten

"She loves You" har premiere på Det Kongelige Teater 19. juni 2020 og er programsat til 5. juli. Forestillingen flytter til Fredericia med premiere den 9. oktober, hvor den er på plakaten frem til 6. december.

"Shu-bi-dua the musical 2.0" har premiere på Fredericia Teater 20. marts og spiller til 19. april.

I den lille sal er der 17. april verdenspremiere på den dansk-amerikanske produktion, musicalen "A hero's tale".

"Broerne i Madison County" har premiere 11. september og spiller til 20. september.

"A Musical X-MAS IV – Rated P for Puppets" spiller fra den 27. november 2020 – 13. december 2020.

"De faste synger": Elton John 30. maj 2020. Cole Porter" er på plakaten den 22. januar 2021 og den 19. februar synger de faste Stephen Schwartz.

Jubilæumskoncerten "Du har aldrig haft en ven som mig..." Spiller fra 24. marts til 31. marts 2021.

Derudover forlænger Fredericia Teater Tarzan på Falkonerscenen frem til 5. januar og Klokkeren fra Notre Dame spiller yderligere 13. - 15. december.

Fest for 10 år

Den kommende sæson 2020-21 bliver en markering af, at det er 10 år siden kursen blev sat imod at blive hele Danmarks musicalteater. I den periode har Fredercia Teater haft mere end en million publikummer til en anmelderroste og publikumstiltrækkende store forestillinger, og per 1. januar 2020 rykker teatret over på finansloven med nationale forpligtelser indenfor musicalgenren.

- Den kommende sæson understreger med al tydelighed at vi er blevet Hele Danmarks Musicalteater, og jeg glæder mig helt vildt til og over at vi skaber oplevelser i særklasse til danskere i hundredetusindvis. Det er jeg super-stolt over, udtaler teaterchef Søren Møller i pressemeddelelsen.

10-året markerer teatret med en jubilæumsgallakoncert under titlen: Du har aldrig haft en ven som os - 10 år med hele Danmarks musicalteater". Koncerten spiller fra den 25. marts 2021.

Verdenspremiere klar

Årets store og meget ventede forestilling er "She Loves You", som er baseret på Lennon/McCartneys udødelige sangkatalog fra Beatles-årene i 1960’erne. Musicalen er produceret i samarbejde med Maestro Productions og skulle oprindeligt have haft premiere i dette efterår. Det var man af kvalitetsmæssige årsager nødt til at udskyde, men til sommer er forestillingen klar designet af det prisbelønnede hold bag "Klokkeren fra Notre Dame".

Forestillingen har blandt andet Maria Lucia og Emil Birk Hartmann i hovedrollerne og har premiere d. 19. juni på Gamle Scene på Det Kongelige Teater, hvorefter opsætningen opføres på Fredericia Teater fra d. 9. oktober.

Romantisk drama

En af sæsonens helt særlige afsløringer er musicalen "Broerne i Madison County". Det romantiske drama er mest kendt fra filmudgaven fra 1995, instrueret af Clint Eastwood og med ham selv og Meryl Streep i hovedrollerne.

I Fredericia Teaters produktion bliver det musical-stjernerne Bjørg Gamst og Lars Mønsted, der også privat danner par, som indtager hovedrollerne når den Tony-vindende musik skal opføres. Forestillingen bliver sat op i Fredericia Teaters lille sal næste efterår fra den 11. september.

Nok en verdenspremiere

17. april er Fredericia Teater klar med endnu en verdenspremiere. Det er den dansk-amerikanske produktion "A heros tale". En fantasifuld fortælling for hele familien. Musikken er skrevet af Arthur Lafrentz Bacon, mens manuskriptet er skrevet af Mads Æbeløe Nielsen, der har adskillige af teatrets succes på sit cv - blandt andet Shu-bi-dua og Seebach. Mads Æbeløe co-writer manuskriptet med Broadway-skuespiller og dramatiker Randy Blair. Forestillingen instrueres af John Simpkins.

Hen over foråret står teatrets faste ensemble på scenen med en række af deres egne produktioner: "De faste synger". Foråret byder på koncerter med musik af Rodgers & Hammerstein og Elton John. Senere på året bliver det aftener i selskab med Cole Porters og Steven Schwartz.

2020 byder også på traditionen med teatrets musical julekoncerter. I 2020 får den undertitlen "Rated P for puppets", og så er det op til publikum at gætte, hvad det omfatter.

Fredericia Teaters store forestilling i 2020 bliver den nyproducerede musical "She loves You", men der ud over bliver der året igennem drysset fine tilbud til teatergængerne ud på plakaten. Blandt andet står Lars Mølsted og Bjørg Gamst på scenen i det romantiske drama "Broerne i Madison County", og der diskes op med juledukker og alt det bedste fra ti års store forestillinger. Plakat: Fredericia Teater
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce