Annonce
Erhverv

Fredericia vil på landkortet: Virksomheder står bag nyt energi- og klimaforum

Som klima- og energiminister har Lykke Friis ofte været på virksomhedsbesøg som her på Iso Paint i Lunderskov. Nu kommer hun til Fredericia i egenskab af formand for House of Energy. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Det hele åbner med et kick off-møde, hvor blandt andre tidligere minister Lykke Friis kommer.
Annonce

Fredericia: Ifølge formand for Business Fredericia, Bent Jensen, har Fredericia potentiale til at spille ind på energiområdet. Derfor opfordrede han til årets nytårskur i erhvervsforeningen til, at Fredericia griber chancen for at blive energi-metropol.

Den lejlighed skal byen ikke lade sig ryge af hænde, mente han, så derfor er Business Fredericia allerede nu på banen med et energi- og klimaforum.

Det første kick off-møde bliver holdt på Trinity 27. februar, og her er alle virksomheder indenfor energibranchen eller relaterede virksomheder inviteret.

- Vi vil gerne være epicenter for energi og klima. Vi har så mange spændende og store virksomheder i området indenfor energi, så det er helt naturligt, vi tager teten op, siger erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer.

Annonce

Samarbejde med House of Energy

Det nye klimaforum vil samarbejde med House of Energy, som er Danmarks grønne energiklynge, der på landsplan samler branchens største aktører, virksomheder, vidensinstitutioner, myndigheder, forsyningsselskaber og investorer. Hermed får det nye klimaforum adgang til den rette viden og de mennesker, som kan både inspirere, hjælpe på vej med nye projekter og finde finansiering.

Til at sparke det hele i gang har Business Fredericia inviteret en række nøglepersoner indenfor energiområdet. Det er blandt andre tidligere minister og nu formand for House of Energy Lykke Friis, Finn Schouboe fra Shell Danmark og Søren S. Bording fra Center Danmark.

Håbet fra Business Fredericias side er, at et energi- og klimaforum på sigt kan være med til at sætte Fredericia på landkortet indenfor energi og klima og skabe synergier virksomhederne imellem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

22-årig var blevet afhængig af at true småpiger til sex-optagelser: Jeg er glad for, jeg blev anholdt

Esbjerg

Kim Larsen hyldes på Tobakken

Esbjerg

Redderne fra Ribe er fundet: Familien til tysk turist siger tak efter hjælp ved voldsomt hjertestop

Annonce