Annonce
Kultur

Fredericias Teater officielt genfødt: Kendt erhvervskvinde midlertidig formand

Formentlig begejstring blandt det kultur- og musicalinteresserede publikum i Fredericia: Det konkursramte Fredericia Teater genrejses som Fredericia Musicalteater. Arkivfoto: Søren Gylling
Efter konkurs i marts bliver Fredericia Teater nu til Fredericia Musicalteater. Byrådspolitikere er næsten enige om modellen. Møde online afgjorde sagen.
Annonce

Fredericia: Et flertal i byrådet besluttede torsdag aften at skyde 300.000 kroner i stiftelseskapital ind i den nye selvejende institution Fredericia Musicalteater.

Dermed er en genrejsning af det i marts 2020 krakkede Fredericia Teater også officielt en realitet.

Flertallet bestående af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten sagde også god for teatrets nye vedtægter og forretningsorden samt en samarbejdsaftale mellem Fredericia Musicalteater og Fredericia Kommune til en værdi af i alt 11 millioner kroner om året plus en række ekstra ydelser såsom huslejefritagelser.

Annonce

En stemte ikke for

Nye Borgerliges byrådsmedlem, Karsten Byrgesen, undlod at stemme, på grund af uenigheder om gennemsigtigheden i økonomien, som Karsten Byrgesen formulerede det på byrådets onlinemøde torsdag aften.


Dermed er en genrejsning af det i marts 2020 krakkede Fredericia Teater også officielt en realitet.


Endelig indsættes Grete Højgaard, direktør for Messe C, Jonathan Flom, uddannelsesleder på Den Danske Scenekunstskole - Musicalakademiet, og byrådsmedlem og næstformand i Fredericia Kommunes kultur- og idrætsudvalg, Christian Jørgensen (V), i en midlertidig teaterbestyrelse.

Byrådet anbefaler, at Grete Højgaard bliver midlertidig formand, oplyste borgmester, Steen Wrist Ørts (S).

Radio4 Morgen spurgte onsdag Christian Jørgensen (V), bestyrelsesmedlem i den nye bestyrelse for Fredericia Musicalteater, om hvordan de kan finansiere det nye projekt, og om hvordan de vil undgå, de samme udfordringer, som det gamle teater havde. Lyt med her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce