Annonce
Varde

Frederik Bak om sin tid på Ansager Musikhotel: - Det er kaos og drama!

Jane Vossen var ansat som bestyrer på Ansager Musikhotel, Frederik Bak som tjener. I dag er begge sagt op - og ifølge Frederik Bak har hele forløbet været uskønt, kaotisk og dramatisk. Arkivfoto: Chresten Bergh

Frederik Bak og hans kæreste Jane Vossen blev i marts ansat til at stå for Ansager Musikhotel. Nu er begge sagt op, efter hvad Frederik Bak betegner som et kaotisk og dramatisk forløb.

Ansager: I november sidste år trak Frederik Bak lod om det yderste mandat i byrådet for Socialdemokratiet.

Han kom ikke ind, men til gengæld blev han ringet op af Magnus Dahlmann, en af ildsjælene i Ansager, som ville invitere den unge socialdemokrat til jobsamtale på hotellet, hvor de manglede en dygtig tjener.

Det fortæller Frederik Bak.

Som indledningen på en lang historie, der kort fortalt er endt med, at han og kæresten Jane Vossen, som blev ansat som bestyrer af Ansager Musikhotel i marts, nu begge er sagt op.

Dermed er der udskiftning i ledelsen af hotellet i Ansager for ottende gang på fire år og fire måneder.

Udskiftningerne på hotellet

April 2014: Ansager by indvier sit hotel. Hotellet var forsøgt solgt, uden held, og havde stået tomt i årevis. Nu havde byens borgere købt på anparter og fået renoveret ved frivillig hjælp og endelig var alt godt. Caspar Theis bliver præsenteret som forpagter. Et år efter stopper han.

April 2015: Charlotte og Jimmi Østergaard bliver præsenteret som nyt forpagterpar. Ni måneder senere stopper de og begrunder det med, at de vil ud, før de forgælder sig selv.

1. juni 2016: David Borchardt og Michael Møller Pedersen præsenteres som nyt forpagterpar.

April 2017: Michael Møller Pedersen stopper som forpagter, afløses af Danny Kølskov Nielsen, der nu er forpagterpar med David Borchardt.

Marts 2018: Jane Vossen bliver ansat som bestyrer. Frederik Bak er startet måneden før som tjener. David Borchardt har køkkenet, og Danny Kølskov Nielsen er ude som medforpagter.

April-maj 2018: David Borchardt stopper.

Juli 2018: Frederik Bak bliver fyret.

August 2018: Jane Vossen bliver opsagt og fritstillet øjeblikkeligt.

Fra reception på Ansager Musikhotel i marts, hvor Jane Vossen og Frederik Bak bliver præsenteret sammen med David Borchardt, til højre, der tidligere havde forpagtningen med to forskellige med-forpagtere. David Borchardt er heller ikke på hotellet mere. Arkivfoto: Henrik Cramon
Annonce

Fyret efter ferien

- De valgte at fritstille mig, da jeg var kommet hjem fra ferie, siger Frederik Bak.

Hans kæreste, Jane Vossen, er indforstået med, at han udtaler sig til JydskeVestkysten. Hun vil ikke selv sige noget, da hun er fritstillet, men stadig ansat på hotellet.

- Jeg begyndte som tjener i februar. 1. marts kom Jane, og kort tid efter stoppede David Borchardt. Han havde egentlig sagt op som forpagter et stykke tid inden, men det blev ikke meldt ud, siger Frederik Bak.

Annonce

Rodet forløb

- Det har været et enormt rodet forløb, der var hele tiden to bestyrelser, Jane skulle aftale alting med. Der var både aps-bestyrelsen, dem der ejer hotellet, og bestyrelsen for driftsselskabet. Der blev brugt mere tid på at holde møder end på at arbejde, siger Frederik Bak.

Først troede han, at han skulle have et traditionelt job som tjener i Ansager.

- Da jeg blev ringet op, sagde Magnus Dahlmann, at de havde brug for en dygtig tjener, og det havde han hørt, at jeg var. Da jeg kom til samtale, var det om noget andet. Pludselig fik jeg et stykke papir, hvor der stod "medforpagter", siger han.

Han blev beæret. Men han ville have sin kæreste med, og dermed blev det en forhandling med både ham og Jane Vossen.

Annonce

Barriere af modstand

Frederik Bak begyndte som tjener i februar, hun som bestyrer i marts. Og endnu var alt godt.

- De første to måneder fik vi fri hænder og omsatte langt over budget. Siden mødte vi en barriere af modstand, det har været fuldstændig kaotisk, siger han og fortsætter:

- De overholdt ikke de aftaler, vi lavede, så en dag kaldte jeg Knud Erik Madsen til samtale og slog i bordet.

Kort tid efter var han fyret. Men ifølge Frederik Bak var der mange forviklinger i hele perioden.

Annonce

En hel gruppe af mennesker

Og mange mennesker.

- Knud Erik Madsen var formand for aps-bestyrelsen på det tidspunkt, altså for det selskab, der ejer hotellet. Magnus Dahlmann er i bestyrelsen for driftselskabet, og på et tidspunkt kom Claus Okholm ind over, som en slags faglig støtte, fortæller Frederik Bak.

- Hele gruppen af mennesker, skulle han og Jane Vossen hele tiden aftale alting med, siger han.

Claus Okholm er i dag formand for selskabet bag hotellet i stedet for Knud Erik Madsen.

JydskeVestkysten har forgæves forsøgt at fange Claus Okholm, den nuværende formand, og Knud Erik Madsen - forhenværende formand - vendte torsdag ikke tilbage på mediehusets henvendelse.

Annonce

Ingen kommentarer

Frederik Bak og Jane Vossen er opsagt, og Magnus Dahlmann sidder stadig i driftsbestyrelsen.

- Jeg ønsker ikke at kommentere på noget i sammenhæng med, hvad Frederik Bak har sagt, siger han, og fortsætter:

- Vi har ansat en ny kok per 1. september, og vi er i en proces, hvor vi skal finde en, der sammen med ham kan drive stedet.

Enhver kan jo se, at det er ottende gang, der bliver skiftet ud i ledelsen af Ansager Musikhotel. Er der et grundlæggende problem?

- Jeg har ingen kommentar til det i den her sammenhæng, siger Magnus Dahlmann.

Frederik Bak og Jane Vossen nåede lige præcis at lukke Café Elkjær, som hun drev inden, og flytte til Ansager, inden de begge var fyret fra det job, der overhovedet bragte dem til byen.

- Og i virkeligheden havde vi glædet os til at flytte til Ansager. Vi ville så gerne den by, men der er gået så mange rygter. Det er derfor, jeg står frem nu, siger Frederik Bak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce