Annonce
Sport

Frederik Vesti nomineret: Bliver en sportsstjerne fra Billund 'Årets Fund' for andet år i træk?

Frederik Vesti tog EM-sejren i den regionale, europæiske udgave af F3 i denne sæson. PR-foto
Frederik Vesti kan blive kåret som "Årets Fund" i dansk idræt. Prisen gik også til en talent fra Billund Kommune sidste år.

Filskov/Vejle: Den kun 17-årige racerkører Frederik Vesti, som stammer fra Filskov, og som nu er flyttet til Vejle, er nomineret til et ganske flot pris.

Der er tale om prisen som "Årets Fund" i dansk idræt - en pris, der uddeles af Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politiken.

Det er Frederik Vestis mesterskab i den europæiske Formel 3-sæson, som har skaffet ham nomineringen: Således står der i beskrivelse af Frederik Vesti som kandidat: "13 sejre i det officielle FIA Regional F3 Championship førte til et overlegent samlet mesterskab mere end 100 point foran nærmeste konkurrent."

Klassen er den næststørste i Formel 3-regi - kun overgået af det internationale Formel 3-mesterskab, hvor en anden dansker, Christian Lundgaard, har kørt i denne sæson. Med sejren i den europæiske klasse, kan det internationale F3 eller F2 blive det blive næste skridt for Frederik Vesti, der drømmer om en dag at tage skridtet op i Formel 1. Det kræver dog store sponsorbeløb og endnu flere topresultater fra den unge kører.

Hans primære mål i denne sæson var mesterskabet, og det blev en realitet hele tre løb før sæsonafslutning.

Vinder Frederik Vesti prisen, vil det fuldstændig ekstraordinært være andet år i træk, at et sportstalent fra Billund Kommune løber med prisen. Således var det golfspiller Nicolai Højgaard fra Billund, som blev kåret som "Årets Fund" i 2018 efter et år, hvor han havde vundet både EM- og VM-guld for amatører sammen med sin bror Rasmus Højgaard.

Prisen uddeles 29. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce