Annonce
Indland

Frederiksberg Kommune begik svigt på svigt i sager om børn

Frederiksberg Kommune har tilsyneladende udsat børn og forældre for et systematisk svigt, siger professor.

Frederiksberg Kommune får hård kritik i en rapport om sagsbehandlingen og økonomistyringen på det specialiserede børne- og ungeområde.

Det skriver Berlingske torsdag.

På området træffer kommunen vigtige afgørelser om blandt andet tvangsfjernelser af børn, anbringelser af børn og behandlingen af handicappede børn.

Men ifølge rapporten fra revisionshuset BDO mangler der dokumentation for helt grundlæggende forvaltningsretlige skridt som handleplaner og lovpligtige undersøgelser i cirka to tredjedele af sagerne.

Eksperter på området har gennemgået revisionsrapporten og andre relevante dokumenter fra Frederiksberg Kommune. Og deres kritik er benhård.

- Det er en stor og ressourcestærk kommune, som tilsyneladende har udsat børn og forældre for et systematisk svigt, siger Kirsten Ketscher, professor i socialret ved Københavns Universitet, til Berlingske.

Hun anbefaler at fratage kommunerne ansvaret på området.

- Det er desværre ikke enkeltstående tilfælde. Kommunerne har aldrig været dygtige til det her. Jeg mener, vi bør fjerne dette område fra kommunerne og sætte det ind under mere professionelle former. Eksempelvis ved at oprette særlige børnedomstole, som vi har set det i udlandet.

BDO-rapporten går ikke i dybden med de enkelte sager eller årsagerne til problemerne. Men den fastslår, at "samlet set overholdes retssikkerhedsloven, forvaltningsloven, offentlighedsloven og serviceloven ikke."

Professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh er også rystet over sagen fra Frederiksberg Kommune.

Han betegner det som "en kæmpe skandale".

- Jeg kan ikke komme på en sag, hvor det bare tilnærmelsesvis har sejlet på den her måde, siger han til Berlingske.

Den konstituerede kommunaldirektør og fungerende børne- og ungedirektør, Henning Daugaard, er enig med eksperterne i, at sagen er helt usædvanlig, men han forsikrer, at Frederiksberg Kommune får styr på forvaltningen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce