Annonce
Indland

Frederiksens far: Mette har altid haft ambitionen og viljen

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Flemming Frederiksen, der er Mette Frederiksens far, fortæller, at hun har været politisk siden barnsben.

På en solbeskinnet slotsplads foran Amalienborg så Flemming Frederiksen torsdag sin datter Mette træde frem som statsminister for første gang. Det var en stolt far, der så sin datter præsentere sin S-regering.

Han fortæller, at han ikke havde turde tro på, at Mette Frederiksen blev statsminister.

- Jeg har aldrig været i tvivl om, at hun havde ambitioner, vilje og er drevet af indignation.

- Men det at være statsminister, det er ikke noget, man kan beslutte sig for, man vil være. Man skal have evnerne, men du skal også have andre folks tillid. Og så skal det hele gå op i en højere enhed, siger Flemming Frederiksen.

Flemming Frederiksen har spillet en afgørende rolle i Mette Frederiksens politiske engagement. Han er selv socialdemokrat og meget aktiv i det faglige arbejde.

Han fortæller, at Mette Frederiksen allerede tidligt arvede familiens politiske engagement og sind.

- Mette var politisk allerede, da hun var seks-syv år. Der begyndte hun at have holdninger, hvor jeg ikke bare kunne sige, at jeg ikke havde tid. Hun stillede op, og jeg blev presset til at svare.

- Sådan har det altid været for os. Man skal kunne stå inde for sine synspunkter og man skal stå ved dem, siger Flemming Frederiksen.

Med det kommer også, at han ikke nødvendigvis er politisk enig med sin datter:

- Min far, Mette og jeg, vi er tre aktive socialdemokrater. Men der er da masser af ting, vi ikke er enige om. Det er jo ikke ensrettet at være socialdemokrat.

- Det er altid kommet til udtryk. Selv juleaften blev der diskuteret over risalamanden.

Helt fraregnet datterens position i den nye regering er Flemming Frederiksen torsdag også bare en glad socialdemokrat, efter Danmark har fået den første socialdemokratiske regering siden Anker Jørgensens i 1979.

- Jeg synes, det er fantastisk. Jeg mener, at Danmark har manglet det i mange år. Men det har ikke maget sig sådan.

- Det, vi kommer til at se, er en regering, de er stålsat på, hvad den vil. Og ministrene er knaldhamrende dygtige alle sammen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Annonce