Annonce
Læserbrev

Fredningen af ulve bør hurtigst muligt ophæves

Læserbrev: Jeg har set i medierne, at der mange steder i verden gøres en stor indsats for at genoprette biodiversiteten, hvor den har lidt skade, forårsaget af klimaændring, naturkatastrofer eller menneskeaktiviteter.

Biodiversitetsforringelsen er sket mange forskellige steder, hvis det drejer sig om en ø, hvortil den der uddøde dyreart ikke af sig selv kan indvandre, kan man udsætte dyr af arten, som er indfanget andre steder.

Ulven har som art på grund af menneskeaktiviteter været udryddet i Danmark i mange år. Nu er den så af sig selv indvandret i Danmark til stor glæde for mange, som ønsker, at den oprindelige biodiversitet skal genskabes.

Glæden kommer i medierne til udtryk fra personer i hele Danmark, måske mest fra Sjælland. Men desværre for sjællænderne er Sjælland en ø, hvortil ulven ikke ved egen hjælp kan indvandre. Jeg vil derfor foreslå, at der hurtigst muligt indfanges nogle avlsdygtige eksemplarer af ulvearten, hvor de findes, som så kan udsættes på Sjælland, for at den oprindelige biodiversitet også der kan blive genoprettet.

Men muligheden for at genskabe den rigtige oprindelige biodiversitet kan jo ødelægges af invasive arter som fx mårhunden, og især af den mest skadelige invasive art, mennesket, som har ændret så meget på forholdene for eksmpel med byggeri af byer og anlæg af infrastruktur og indhegninger, at det ikke mere er muligt at genskabe den oprindelige biodiversitet. Og da det er håbløst at foreslå at udrydde den invasive menneskeart, vil jeg for at beskytte de indhegnede tamdyr, som jages, skambides og dræbes af ulve, fortsætte med at opfordre til at fredningen af ulve hurtigst muligt ophæves.

Dette læserbrev udkom første gang den 22. januar. Dette er en redigeret udgave, da den originale version er blevet fjernet, fordi en enkelt formulering opfordrede til en ulovlig handling, og dermed ikke levede op til JydskeVestkystens retningslinjer og etik i forhold til debatindlæg.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce