Annonce
Læserbrev

Fredningen af ulve bør hurtigst muligt ophæves

Annonce

Læserbrev: Jeg har set i medierne, at der mange steder i verden gøres en stor indsats for at genoprette biodiversiteten, hvor den har lidt skade, forårsaget af klimaændring, naturkatastrofer eller menneskeaktiviteter.

Biodiversitetsforringelsen er sket mange forskellige steder, hvis det drejer sig om en ø, hvortil den der uddøde dyreart ikke af sig selv kan indvandre, kan man udsætte dyr af arten, som er indfanget andre steder.

Ulven har som art på grund af menneskeaktiviteter været udryddet i Danmark i mange år. Nu er den så af sig selv indvandret i Danmark til stor glæde for mange, som ønsker, at den oprindelige biodiversitet skal genskabes.

Glæden kommer i medierne til udtryk fra personer i hele Danmark, måske mest fra Sjælland. Men desværre for sjællænderne er Sjælland en ø, hvortil ulven ikke ved egen hjælp kan indvandre. Jeg vil derfor foreslå, at der hurtigst muligt indfanges nogle avlsdygtige eksemplarer af ulvearten, hvor de findes, som så kan udsættes på Sjælland, for at den oprindelige biodiversitet også der kan blive genoprettet.

Men muligheden for at genskabe den rigtige oprindelige biodiversitet kan jo ødelægges af invasive arter som fx mårhunden, og især af den mest skadelige invasive art, mennesket, som har ændret så meget på forholdene for eksmpel med byggeri af byer og anlæg af infrastruktur og indhegninger, at det ikke mere er muligt at genskabe den oprindelige biodiversitet. Og da det er håbløst at foreslå at udrydde den invasive menneskeart, vil jeg for at beskytte de indhegnede tamdyr, som jages, skambides og dræbes af ulve, fortsætte med at opfordre til at fredningen af ulve hurtigst muligt ophæves.

Dette læserbrev udkom første gang den 22. januar. Dette er en redigeret udgave, da den originale version er blevet fjernet, fordi en enkelt formulering opfordrede til en ulovlig handling, og dermed ikke levede op til JydskeVestkystens retningslinjer og etik i forhold til debatindlæg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce