Annonce
Sønderborg

Fremadstormende kæde åbner første sønderjyske kaffebar

23-årige Amanda Cathrin Andersen er leder af den ny kaffebar i Sønderborg. Foto: Timo Battefeld
Nordens største kaffebarkæde Espresso House har knoklet med at gøre ny butik klar i Sønderborg. Torsdag er der åbningsdag.

Sønderborg: Kolding har en, Esbjerg har en og nu også Sønderborg. Torsdag den 16. januar slår Espresso House døren op for sin første kaffebar i det sønderjyske - helt nøjagtig i Sønderborg centrums butikscenter Borgen.

- Kaffe er lidt blevet en livsstil. En stor ting fordi det smager godt og er en del af hyggen, siger 23-årige Amanda Cathrin Andersen, der er leder af den ny kaffebar.

De seneste måneder har folkene bag Nordens største kaffebarkæde knoklet med at nyindrette det cirka 225 kvadratmeter store lokaler, der ligger lige ved hovedindgangen til Borgen.

- Det er blevet fantastisk godt. En god blanding af det hyggelige og moderne. Det er noget urban-feeling over det, lyder det fra Amanda Cathrin Andersen, der er født i Danmark og opvokset i Sverige.

For 15 måneder siden flyttede hun til Sønderborg for at være sammen med sin tvillingesøster, der studerede på Alsion. Hun har taget en svensk universitetsuddannelse i lederskab, kvalitet og virksomhedsoptimering.

Annonce

Kaffe er lidt blevet en livsstil. En stor ting fordi det smager godt og er en del af hyggen.

Amanda Cathrin Andersen, leder

Tilbyder kvalitetskaffe

Espresso House har i dag over 400 kaffebar og 5.000 ansatte fordelt i de fem lande Sverige, Norge, Finland, Danmark og Tyskland. Den første kaffebar i Tyskland åbnede den 11. oktober 2018 og den allerførste i svenske Lund tilbage i 1996.

- Espresso House er ligeså naturlig en del af Sverige, som Starbucks er i USA, forklarer den svenske leder, der selv er en ivrig kaffedrikker og drukket kaffe, siden hun var syv år. Den gang med masser af mælk og nu sort som natten.

Den ny sted serverer udover håndbryggetkaffe af specialbønner også bagværk, brød, friske salater, hjemmelavede sandwich og andet. I Sønderborg kommer brødet fra Byens Brødhus på Møllegade.

- Den kaffe vi tilbyder falder under benævnelsen "specialty cofee" og opfylder derfor kriterier, som kræves for at være blandt verdens fem procent bedste kaffe, siger Amanda Cathrin Andersen, der har ti ansatte i Sønderborg, heraf er hun og otte andre uddannet af kæden til baristaer.

Glæder sig helt vildt

Fra morgenstunden kan der købes morgenmad - også til at tage med på farten. I Sønderborg sælges der også den sønderjyske fastelavnsbolle hedeviger, svenske kanelsnurrer - en slags snegl - med kardemomme samt chokoladeboller.

- Vi er god kombination af det svenske og danske, siger den unge leder.

Espresso House har gennem nogle år haft et godt øje til Sønderborg med tiltrækningskraft fra Sønderjylland og Nordtyskland samt masser af turisme. Derfor slog kæden til, da The Spot Café & Burgerbar besluttede at lukke i efteråret.

På åbningsdagen vil der være en goodiebag til de første 100 kunder samt gratis morgenmad til de ansatte i butikscentret. I en måned vil der desuden være specialtilbud på caffe latte og kanelsnurre.

- Det skal nok blive knald på. Jeg glæder mig helt vildt, siger Amanda Cathrin Andersen med et stort smil, der inden det ny job arbejdede et års tid som tjener på Bella Italia i Sønderborg.

Onsdag knoklede lederen og de ansatte med få de sidste detaljer på plads. Foto: Timo Battefeld
Det har taget omkring to måneder af nyindrette de cirka 250 kvadratmeter. Foto: Timo Battefeld
Espresso House har i dag over 400 kaffebar og 5.000 ansatte i fem lande. Foto: Timo Battefeld
Butikken i Sønderborg centrum er Espresso Houses første i det sønderjyske. Foto: Timo Battefeld
Amanda Cathrin Andersen er selv vild med kaffe, og drikker den gerne sort. Foto: Timo Battefeld
Der sælges fx også hedeviger, svenske kanelsnurrer og chokoladeboller. Foto: Timo Battefeld
Espresso House åbner torsdag med bl.a. goodiebag til de første 100 kunder. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Esbjerg

Se kortet: Her rammer Energinets nye linjeføring mellem Endrup og grænsen

112

Lastbil ramt af bom i overkørsel i Ribe

Annonce