Annonce
forside

Fremtiden er svær at spå om

Læserbrev: Nu er jeg jo ikke i krystalkugle-branchen. Men jeg har da alligevel lagt mærke til, at tiden op til valget byder på mange politiske løfter. De løfter handler alle om kendte problemstillinger. Men vi ved endnu ikke, hvad der venter af politiske dagsordner i den kommende byrådsperiode. Kun tiden vil vise, om kommunens centrum flyttes til Silicon Cassoe, om det foreslås at indføre robotpersonale i hele plejesektoren, eller om al indlæring i skolerne pludselig bliver skærmbaseret.

Mon Barsøs indbyggere en dag kræver kommunal uafhængighed? Der kan så hurtigt ske noget uforudset. Derfor synes jeg, det er vigtigt, at politikere har nogle tydelige værdier og ståsteder, så de har noget at navigere udfra. Politikere skal ikke blot være problemknusere, men i høj grad også ledere. Derfor er det vigtigt med en synlig etik, der går hånd i hånd med vores målsætninger.

Selv har jeg en kristen grundholdning, der omsætter sig i et næstekærligt menneskesyn. Religion har jo længe været foragtet i den offentlige samtale, men jeg er glad for mine kristne værdier, når stormen raser, og beslutninger synes vanskelige. Mine borgerlige værdier, min sociale forpligtelse på det andet menneske, og min grønne omtanke på vores allesammens miljø, bliver mine primære værktøjer i fremtidens politiske overvejelser. Uanset, om jeg bliver valgt ind, vil jeg bruge min stemme. Brug din.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce