Annonce
forside

Fremtiden er svær at spå om

Læserbrev: Nu er jeg jo ikke i krystalkugle-branchen. Men jeg har da alligevel lagt mærke til, at tiden op til valget byder på mange politiske løfter. De løfter handler alle om kendte problemstillinger. Men vi ved endnu ikke, hvad der venter af politiske dagsordner i den kommende byrådsperiode. Kun tiden vil vise, om kommunens centrum flyttes til Silicon Cassoe, om det foreslås at indføre robotpersonale i hele plejesektoren, eller om al indlæring i skolerne pludselig bliver skærmbaseret.

Mon Barsøs indbyggere en dag kræver kommunal uafhængighed? Der kan så hurtigt ske noget uforudset. Derfor synes jeg, det er vigtigt, at politikere har nogle tydelige værdier og ståsteder, så de har noget at navigere udfra. Politikere skal ikke blot være problemknusere, men i høj grad også ledere. Derfor er det vigtigt med en synlig etik, der går hånd i hånd med vores målsætninger.

Selv har jeg en kristen grundholdning, der omsætter sig i et næstekærligt menneskesyn. Religion har jo længe været foragtet i den offentlige samtale, men jeg er glad for mine kristne værdier, når stormen raser, og beslutninger synes vanskelige. Mine borgerlige værdier, min sociale forpligtelse på det andet menneske, og min grønne omtanke på vores allesammens miljø, bliver mine primære værktøjer i fremtidens politiske overvejelser. Uanset, om jeg bliver valgt ind, vil jeg bruge min stemme. Brug din.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce