Annonce
Erhverv

Fremtiden er uvis for Spies efter Thomas Cook-konkurs

50090 Johan Nilsson/Tt/Ritzau Scanpix

Selskabet Thomas Cook, som i Danmark ejer Spies, er gået konkurs, og det gør fremtiden for Spies usikker.

Normalt reklamerer Spies med ferier, man ikke vil hjem fra, men mandag er der nærmere tale om ferier, man ikke kan komme hjem fra.

Spies' moderselskab, Thomas Cook, er nemlig gået konkurs, og det betyder aflyste fly til og fra Danmark.

For Spies selv betyder konkursen en meget usikker fremtid, lyder det fra kommunikationschef i Spies Lisbeth Nedergaard.

- Vi er så kede af det, men vi har kun vidst det i nogle timer.

- Nu er vi nødt til at sætte os ned og finde ud af, hvad konsekvenserne er, og hvordan vi kommer videre herfra, lyder det.

Thomas Cook havde gennem længere tid været i økonomiske problemer og manglede akut 200 millioner pund (1,7 milliarder danske kroner), hvis det skulle fortsætte driften.

Forhandlinger mellem ledelsen, selskabets kreditorer og private investorer endte dog søndag uden resultat.

I Danmark håbede Lisbeth Nedergaard ellers til det sidste på en løsning.

- Indtil klokken var kvart i tre i nat, troede jeg fuldt og fast på, at den rekapitaliseringsplan, som vi var i gang med at forhandle, ville lande, så vi kunne fortsætte driften som sædvanlig.

- Der var så mange gode kræfter, der var så mange, der gerne ville, men alligevel mislykkedes det. Det er vi simpelthen så kede af, for det er så trist, lyder det.

Nu skal konkursboet finde ud af, hvilke dele af Thomas Cook der kan sælges fra.

Ifølge Jacob Pedersen, som er aktieanalysechef i Sydbank og som følger luftbranchen tæt, vil alle kreditorer med penge i Thomas Cook nu forsøge at få mest ud af de aktiver, som rejsegiganten ejer, herunder danske Spies.

- Lur mig, om ikke der vil være nogle her på det nordiske marked, som tænker, at hvis man kan overtage Spies, så vil det være interessant.

- Hvis Spies er et rejseselskab, som på egne ben kan tjene penge, så er det oplagt at få det solgt fra til en anden aktør i rejsemarkedet, siger han.

Det vurdering vil Lisbeth Nedergaard ikke kommentere for meget på.

- Spies har altid været en sund forretning, og hvad der skal ske herfra, det ved jeg simpelthen ikke.

Mandag kort før 11.30 oplyser Spies til rejsemediet Standby.dk, at selskabet midlertidigt stopper for salg af rejser. Det skriver B.T.

- Spies er ikke konkurs, men har indtil videre indstillet salget af alle rejser.

- Det, som er vores store problem lige nu, er, at vi ikke kan flyve med vores flyselskab, Thomas Cook Airlines, lyder det fra den administrerende direktør i Spies, Jan Vendelbo.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce