Annonce
Haderslev

Fremtiden for de unge på Netværkstedet ”Sporet” skaber sorg og fortvivlelse

Malene Frost, der er en del af Sporets ungeråd, frygter fremtiden uden Sporet. Foto: Connie Bøgwad Schmidt

Sporet er vores hverdag, vores andet hjem, vores tryghed og vores sted, og nu vil kommunen lukke os for alvor. Den 30. juni i år er sat som slutdato.

Vi har fået at vide, at vi fremover kan benytte os af andre netværkssteder for socialt udsatte, og bruge Headspaces tilbud om vejledning og samtaler. Men at Headspace kommer til byen vil ikke ændre vores situation. Vi har ikke blot brug for et sted hvor vi kan booke en samtale og lette vores hjerter.

De andre netværkssteder henvender sig til en helt anden gruppe end os. Deres brugere er et andet sted i livet end os, og de har nogle andre problemer, end vi har. De kan ikke erstatte alt det, som Sporet giver os. Vi har brug for en hverdag med struktur og næstekærlighed. Det får vi fra hinanden, vores frivillige og ansatte på Sporet. Hvad med vores behov?

Annonce

Vi på sporet er blevet som en stor familie, der hjælper og støtter hinanden, da det for mange af os er alt hvad vi har. Flere af os har været udsat for omsorgssvigt, været inde og ude af psykiatrisk afdeling og har haft mange udfordringer, samt selvmordstruende adfærd. En hverdag hvor ens sjæl den skriger af smerte. I det kaos har Sporet bragt lys og glade dage for os, så vi igen kan sove trygt om natten.

På Sporet oplever vi stabilitet og voksne med rette kompetencer, som gerne vil hjælpe os, og som vi allerede er knyttet til. Vi ved at et netværkssted koster penge. Det kan vel ikke koste så meget at give os et sted at være? Vi har ikke høje krav og vi er villige til at male og gøre ved. Sporet bliver ikke skabt af, hvor vi er, men af hvem vi er, og hvad vi har sammen. Hvis Sporet lukkes, sender I os mange unge tilbage i ensomhed, uden netværk og venner. Tilbage i misbrug og til psykiatrien. Hvordan kan det være en besparelse?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce