Annonce
Billund

Fremtidens butikker i Billund: Internationale efterlyser flere butikker og restauranter

Først kom Lego House, men hvad skal der ske, når det næste store byggeri er færdigt i Billund? Arkivfoto: Søren Gylling
I Billund kører en konstant diskussion i det internationale miljø, og danskere blander sig også: Den handler om udbuddet af mad og restauranter i Billund. Mere variation står højt på ønskelisten.

Billund: Mens nye byggerier skyder op i Billund med kommende butikslokaler til leje, fortsætter en årelang diskussion - både på sociale medier, men også mennesker imellem: Hvilke butikker kommer der fremover til at være i Billund, og fortsætter det med at være mere af det samme?

Ønskerne for fremtidens butikker i Billund har netop været debatteret livligt i Facebook-gruppen "Billunds Internationals and Friends", hvor administrator Stephan Powell har fået næsten 200 kommentarer, der går på ønsker til Billunds fremtidig midtby.

- Det er en kontinuerlig debat, og danskere giver også deres besyv med. Det handler mest om udbuddet af restauranter og udbuddet af mad i Billund, forklarer Stephen Powell, der har boet i Billund med sin familie i seks år.

Med fire pizza- og kebabsteder i byen oplever han ikke ret meget variation - samtidig oplever han, at mange - både danskere og internationale - tager til Kolding og Vejle for at shoppe og mødes, og ikke mindst er der hektisk aktivitet med at hente pakker på posthuset på Shell.

- Med Lego House er der også kommet langt mere traffik gennem byen, så jeg tænker, der er et potentiale, siger Stephen Powell, der er bevidst om, at lokale butikker er udfordrede.

Alligevel mener han, at restauranter og butikker med et andet indhold end det, der er i forvejen, kunne få kronede dage.

Annonce

Facebook-ønsker til Billund

På Facebook-siden "Billund Internationals and Friends" roser mange Espresso House ved Lalandia, der dog kun har åbnet om sommeren.

Ønsker til nytænkning går på en pub eller en cafe med tilhørende bogsalg. Det skal dog helst være et sted, der ikke er del af en kæde.

Der er også ønsker om helsekost eller et sted, hvor man kan drikke frugt- og grøntsagsjuicer, og en butik uden brug af plastik til indpakning.

Der nævnes desuden restauranter, der ikke har pizza på menuen, legetøj, børnetøjs- og sko- og tøjbutikker.

Sker meget i Billund

Han efterlyser kommunikation fra bygherrerne om de fremtidige visioner:

- For jeg er sikker på, at der er en plan og en vision, og måske er det heller ikke muligt at melde ting ud endnu, fordi der skal forhandles færdigt, siger han, der anser Billund som et spændende sted at bo og gerne involverer sig.

Kunne han tale bedre dansk, ville han heller ikke tøve med at blande sig i dansk lokalpolitik.

- Jeg vil nødigt, at Billund kommer ud i det samme som Grindsted, hvor der er mange tomme butikker, men det tror jeg heller ikke er tilfældet, for der sker så meget i Billund, siger han - og nævner det kommende Lego Campus.

Billunds Internationals and Friends på facebook har godt 2500 medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Danmark

Liveblog: Tyskland har nu 1000 corona-dødsfald

Annonce