Annonce
Billund

Fremtidens butikker i Billund: Internationale efterlyser flere butikker og restauranter

Først kom Lego House, men hvad skal der ske, når det næste store byggeri er færdigt i Billund? Arkivfoto: Søren Gylling
I Billund kører en konstant diskussion i det internationale miljø, og danskere blander sig også: Den handler om udbuddet af mad og restauranter i Billund. Mere variation står højt på ønskelisten.

Billund: Mens nye byggerier skyder op i Billund med kommende butikslokaler til leje, fortsætter en årelang diskussion - både på sociale medier, men også mennesker imellem: Hvilke butikker kommer der fremover til at være i Billund, og fortsætter det med at være mere af det samme?

Ønskerne for fremtidens butikker i Billund har netop været debatteret livligt i Facebook-gruppen "Billunds Internationals and Friends", hvor administrator Stephan Powell har fået næsten 200 kommentarer, der går på ønsker til Billunds fremtidig midtby.

- Det er en kontinuerlig debat, og danskere giver også deres besyv med. Det handler mest om udbuddet af restauranter og udbuddet af mad i Billund, forklarer Stephen Powell, der har boet i Billund med sin familie i seks år.

Med fire pizza- og kebabsteder i byen oplever han ikke ret meget variation - samtidig oplever han, at mange - både danskere og internationale - tager til Kolding og Vejle for at shoppe og mødes, og ikke mindst er der hektisk aktivitet med at hente pakker på posthuset på Shell.

- Med Lego House er der også kommet langt mere traffik gennem byen, så jeg tænker, der er et potentiale, siger Stephen Powell, der er bevidst om, at lokale butikker er udfordrede.

Alligevel mener han, at restauranter og butikker med et andet indhold end det, der er i forvejen, kunne få kronede dage.

Annonce

Facebook-ønsker til Billund

På Facebook-siden "Billund Internationals and Friends" roser mange Espresso House ved Lalandia, der dog kun har åbnet om sommeren.

Ønsker til nytænkning går på en pub eller en cafe med tilhørende bogsalg. Det skal dog helst være et sted, der ikke er del af en kæde.

Der er også ønsker om helsekost eller et sted, hvor man kan drikke frugt- og grøntsagsjuicer, og en butik uden brug af plastik til indpakning.

Der nævnes desuden restauranter, der ikke har pizza på menuen, legetøj, børnetøjs- og sko- og tøjbutikker.

Sker meget i Billund

Han efterlyser kommunikation fra bygherrerne om de fremtidige visioner:

- For jeg er sikker på, at der er en plan og en vision, og måske er det heller ikke muligt at melde ting ud endnu, fordi der skal forhandles færdigt, siger han, der anser Billund som et spændende sted at bo og gerne involverer sig.

Kunne han tale bedre dansk, ville han heller ikke tøve med at blande sig i dansk lokalpolitik.

- Jeg vil nødigt, at Billund kommer ud i det samme som Grindsted, hvor der er mange tomme butikker, men det tror jeg heller ikke er tilfældet, for der sker så meget i Billund, siger han - og nævner det kommende Lego Campus.

Billunds Internationals and Friends på facebook har godt 2500 medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];