Annonce
Aabenraa

Fri mig for hamsterhjulet: Leder har det bedst med forandringer

Salgschef hos Jysk Fynske Medier Anette Schwartz er ikke til det rutineprægede arbejde. Hun er til forandring - for det giver udvikling, mener hun. Foto:Timo Battefeld
Faste rutiner er ikke lige hendes kop thé. For de er ensbetydende med stilstand, mener salgschef hos JyskFynske Medier Anette Schwartz, der fylder 50 år den 12. oktober. Hun er mere til forandringer og udfordringer. De er nemlig med til at udvikle hende som menneske og som leder.

Aabenraa: Der må gerne ske noget - helst meget og hele tiden, når Anette Schwartz er på arbejde som salgschef for JyskFynske Mediers seks aviser i Syd- og Sønderjylland.

- Jeg er ikke til hamsterhjul. Det dér med faste rutiner er ikke lige mig - det er ensbetydende med stilstand. Så hellere forandringer, lyder det fra Anette Schwartz, der den 12. oktober går ind i et nyt årti, idet hun fylder 50 år.

Forandring er nemlig udvikling, mener hun - og netop udvikling er ét af hendes mærkesager som leder for godt 15 medarbejdere.

Annonce

- En god arbejdsdag for mig er jo, når humøret er højt, og vi kan notere den gode salgssucces. Jeg vil gerne udfordres som leder, og jeg glæder mig derfor, når jeg kan konstatere, at også mine medarbejdere flytter sig - at de udvikler sig: dette nærmest magiske øjeblik, når de oplever, at træningen og læringen giver mening, fortæller Anette Schwartz.

Ambitiøs og målrettet

Som chef er hun ambitiøs og målrettet, påpeger Thomas Stock Pekruhn, medierådgiver hos JyskFynske Medier i Aabenraa.

- Både på egne og andres vegne. Men samtidig er hun meget rummelig og empatisk. Hun lytter til sine medarbejdere, og derfor er hun god til at udvikle sig selv, os andre og dermed i sidste ende virksomheden, siger Thomas Stock Pekruhn, der har arbejdet under Anette Schwartz de seneste ti år.

- Hun var den, der ansatte mig i sin tid. I de år er hun vokset som leder. Netop ved at give den enkelte ansvar får hun medarbejderne til at vokse med , lyder hans skudsmål.


Jeg vil gerne udfordres som leder, og jeg glæder mig derfor, når jeg kan konstatere, at også mine medarbejdere flytter sig - at de udvikler sig: dette nærmest magiske øjeblik, når de oplever, at træningen og læringen giver mening

Anette Schwartz, salgschef JyskFynske Medier


Anette Schwartz kom ind i mediebranchen med en uddannelse som it-administrator og markedsøkonomi fra Handelsgymnasiet i Ringkøbing i bagagen. Fra Spjald i Vestjylland, hvor faderen havde sin egen frisørsalon og moderen var pædagog, fik Anette Schwartz ret tidligt et indblik i, hvad det vil sige at omgås kunder, når hun passede salonens telefon og tog imod tidsbestillinger.

Annonce

Ledelsesansvar

I 2001 fik hun et barselsvikariet som salgsassistent hos daværende Berlingske Lokalaviser i Aabenraa, der udgav Aabenraa Ugeavis.

- Jeg har været rundt på stort set alle lokationer i landsdelen, men min egentlige lederkarriere påbegyndte jeg i 2009, hvor jeg fik ansvar for annoncesalget til de to ugeaviser i Bov og Gråsten, fortæller Anette Schwartz, der senere også fik Aabenraa Ugeavis med i sin portefølje.

Anette Schwartz runder det 50 år den 12. oktober. Foto:Timo Battefeld

I dag er hun salgschef med ledelsesansvar for seks lokalaviser i landsdelen, online-radio og JydskeVestkysten.

Annonce

Fire kendetegn

Bjarne Lindquist Bentsen, redaktionschef for JyskFynske Medier i Aabenraa, Sønderborg og Tønder, værdsætter Anette Schwartz' evner og kvaliteter som leder:

- Fire ting kendetegner Anette. Hun er ambitiøs, nærmest manisk, når det gælder orden, og hun fylder. Hun kan indtage det rum, hun træder ind i, og det betyder, at nogle tænker, at hun er alt for meget, også fordi hun af og til bliver fræk som den berømte slagterhund. Andre lader sig omvendt inspirere af hende, fordi hun går forrest. For mig er hun på ingen måde for meget, som i slet ikke, men hun kræver et modspil, og giver du hende det, får du også en kollega, du kan tale fortroligt med og have tillidsforhold til. Sådan har jeg haft det med hende, siden vi havnede i samme koncern i 2014. Jeg sætter faktisk stor pris på Anette – som kollega og menneske. Af den grund tør jeg også tilføje det fjerde kendetegn: Anette er et statusmenneske. Det er vigtigt for hende at vise, at hun har succes, siger Bjarne Lindquist Bentsen, lettere drillende.

Annonce

Med hud og hår

Det betyder samtidig, at fødselaren ikke går med halve løsninger: Gør man noget, gør man det med hud og hår, mener hovedpersonen selv. Det har præget hende, på banen som håndboldspiller, senere som træner - og generelt i alt, hvad hun foretager sig. Det gælder job og privat.

For Anette Schwartz involverer sig gerne. I foreninger og bestyrelser, i aktiviteter og større by-events, blandt andet Walk, Talk & Support, et motions-arrangement for kvinder, der i løbet af ganske kort tid blev en kæmpesucces i Aabenraa.

Dorthe Hilbig, citychef i Aabenraa og samarbejdspartner ved bl. a. WTS og Shop i City, har kun rosende ord til overs for Anette Schwartz:

- Hun er én af de personer, jeg stoler allermest på. Hun er enormt professionel i sit arbejde - hun er meget ærlig omkring tingene, og hun siger sin mening uden omsvøb, siger Dorthe Hilbig, der også privat regner Anette Schwartz for én af sine nærmeste venner.

Annonce

Engagement

Engagement er nødvendigt, mener Anette Schwartz. Og man skal gøre det seriøst.

- Det er vigtigt for mig at engagere mig. Også i det frivillige arbejde, selvom jeg efterhånden har droslet den del ned, fordi arbejdet fylder meget. Men man skylder sig selv at sætte sig selv i spil. Det giver så meget indhold og værdi. Og når man giver noget, får man noget igen. Måske ikke lige time for time, men - på den anden side: Mit liv skal ikke gøres op i timer. Jeg gør det, fordi det gør mig glad. Og så betyder det mere for mig, at mine medarbejdere har det godt.

Lige så hektisk hverdagen kan være, så formår hun at koble af derhjemme sammen med ægtefællen Morten og den nu voksne datter Nicoline.

- Morten er den, der kan få mig helt ned i gear. Fritiden skal helst ikke have for meget i kalenderen for at jeg virkelig kan lade op igen.

Anette Schwartz

født og opvokset i Spjald i Vestjylland

uddannet på Handelsgymnasium i Ringkøbing som it-administrator og handelsøkonom

ophold i 1991 på idrætshøjskole i Brønderslev, hvor hun mødte sin mand, Morten. Sammen har de datteren Nicoline.

blev salgsassistent hos Berlingske Lokalaviser i 2001

leder 2009 for BovBladet, Gråsten Avis og Aabenraa Ugeavis

bor i Haderslev sammen med Morten. Inden da boede de 23 år i Aabenraa.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aabenraa For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Aabenraa

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Plakater skal ned igen: Ingen valgkamp i Sønderborgs gågade

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Varde

Stor skepsis kom frem på borgermøde om møller ved kommunegrænsen

Varde

Lokal forening skabte opmærksomhed om nichesport: Fik byrådspolitikerne til at krydse klinger

Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Aabenraa

Kohberg ansætter innovationschef: Han vil udfordre vores brødvaner

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Annonce