Annonce
Trekantområdet

Frie fugle lander et ret synligt sommergalleri: Kunst i fin container midt på Gl. Havn

Popup-galleri på Gl. Havn hen over sommeren med tre forskellige kunstnere. Blandt andet initiativtager til Kranknau Kunsthalle - som navnet er - Thomas Lægaard. Foto: Søren Gylling
Det hedder Kranknau Kunsthalle og popper op i et showroom på kajen. Skiftende lokale kunstnere udstiller i tre måneder.
Annonce

Fredericia: Der er ikke et kunstmuseum i Fredericia, og Fredericia Kunstforening har besluttet ikke at udstille lokale kunstnere for at samle kræfter og penge til at vise nationale og internationale navne.

- Og det er fair nok, understreger Thomas Lægaard, kendt ansigt i byens kulturliv, autodidakt kunstner, graffitiveteran med mere. Men hvad gør frie fugle så?

Den entreprenante Lægaard med kunstnernavnet Koolbandi spurgte Business Fredericia om råd, og det kom der en container ud af. Faktisk et velindrettet, varmt og tørt showroom, som entreprenør og ejendomsudvikler i Kanalbyen, A. Enggaard A/S, låner ud til formålet i tre måneder. Containeren er blevet indrettet til Kranknau Kunsthalle - et selvopfundet navn, der skal pirre folks nysgerrighed.

På Skibsbroen - det vil sige på Gl. Havn - er showroomet stillet op, og Koolbandi udstiller i juli. I august viser Thomas Lægaards ven og atelierfælle, Sylvest Jeppesen, sine værker frem, og til september er det Emil Staggemeiers tur. Alle tre lokale og alle tre kunstnere, der ikke sådan lige har et sted at udstille, med mindre de tager sagen i egen hånd.

Annonce

Åbnede i fredags

Som sagt så gjort, forklarer Thomas Lægaard til Fredericia Dagblad:

- Enggaard har brugt showroomet til præsentation af lejligheder i Kanalbyen sammen med Danbolig. Nu var den ledig, og vi har fået lov at bruge den uden betaling. Vi sidder her også selv, når der er åbent.

De udstiller:

Juli: Koolbandi alias Thomas Lægaard laver kunst i graffitistil med tusch og spray - og med humor og klare udtryk: Tegninger i rammer, malerier med store motiver, men også abstrakte værker.

August: Sylvest Jeppesen har også rødder i den første bølge af graffiti, men arbejder i dag først og fremmest med oliemaleri. Derudover med skulpturer.

September: Emil Staggemeier har ligeledes hentet inspiration fra graffiti. Han maler med akrylmaling, kul, tuscher og pastelkridt. Udstillingen i Kranknau Kunsthalle i september måned er hans første.

Han har lavet ekstra værker i form af billeder, tegninger og krus med kunst på, og ved åbningen fredag gik salget ret godt:

- Det er fint med sociale medier, men også bare nødvendigt med et fysisk sted, hvis man vil vise og sælge sin kunst.

- Der kom nok 150 i fredags, vurderer Thomas Lægaard:

- I silende regn endda.


Det er fint med sociale medier, men også bare nødvendigt med et fysisk sted, hvis man vil vise og sælge sin kunst

Thomas Lægaard


Åbningstiderne i Kranknau Kunsthalle kan man se på det midlertidige sommergalleris side af samme navn på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce