Annonce
Billund

Frihaven får igen huslejestigning: - Der er ingen vej uden om

Endnu en huslejestigning er på vej til plejecenter Frihavnen - på trods af beboernes og pårørenderådets protester. Arkivfoto

Plejecenter Frihavnen i Vorbasse får igen en huslejestigning. "Uundgåeligt!, siger et flertal i byrådet.

Annonce

Vorbasse: Hvad er ret og rimeligt? Er det rimeligt igen at give beboerne på Frihavnen en højere husleje, eller ville det være mere fair at holde huslejen i ro, selvom det betyder, at afdelingens regnskab så ville være i - ulovligt - underskud?

Huslejerne på Vorbasses plejecenter er i forvejen steget med op til over 20 procent for nylig. En stigning på 4,29 procent eller lige under 300 kroner om måneden har beboermødet sagt nej til, og det er den beslutning, som nu bliver overtrumfet af byrådet: Byrådet er øverste myndighed, og Frihavnen må ikke drives med underskud. Derfor skal huslejen stige. Punktum.

Det lyder enkelt, men det var det langt fra i byrådssalen tirsdag aften.

- Vi har vendt alt for at se, om vi kan holde huslejen i ro. Men der er ingen lovlig løsning, for afdelingen skal køre rundt. I Venstre synes vi ikke det er rart, men der er ingen vej uden om, lød det fra Robert Terkelsen.

Sagen kort

De nuværende beboere på plejecenter Frihavnen i Vorbasse har tidligere i år fået en stor huslejestigning for blandt andet at lappe det hul, der gennem en længere årrække er opstået i regnskabet..

Det kunne være undgået, hvis huslejen gennem årene havde været tidssvarende. Mere kontrol er Billund Kommunes svar på, hvordan man i fremtiden undgår noget lignende. Derfor har byrådet overtrumfet beboerdemokratiet og godkendt det regnskab, som beboerrådet - repræsenteret ved to beboere - har sagt nej til.

Annonce

Selv DF stemte for

Selv Dansk Folkeparti, der mere end nogen andre har opponeret mod de høje huslejestigninger i Vorbasse, endte med at stemme for den nye stigning.

- Det her er noget pis. Det er forkert, at de nuværende beboere skal betale for de tidligere. Derfor er vi nødt til at stemme for. Ellers gentager historien sig bare, lød det fra Mogens Jørgensen.

Arne Spangfort Christensen (S), valgt i Vorbasse, stemte sammen med Allan Munk Nielsen (K) fra Sdr. Omme imod den nye huslejestigning.

- Jeg kender folk, der er meget, meget kreative, når der skal flyttes penge fra den ene kasse til den anden, og der er eftergivet en hel masse penge i de fem år, jeg har været med. Hvor der er vilje ... men det er der så ikke i den her sag, lød det fra socialdemokraten.

Hverken Arne Spangfort Christensen selv eller Allan Munk Nielsen kom dog med nogen alternativer.

Annonce

Tilskuere giver ikke op

Fra tilhørerpladserne lyttede Peter Noes Poulsen, formand for pårørenderådet, med til debatten:

- Vi giver ikke op, for lige nu venter vi på en afgørelse i Ankestyrelsen, fastslog han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Ung mand får dagbøder for uagtsomt manddrab på cyklist

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce