Annonce
Billund

Frihavnens beboere igen varslet stigning i huslejen

Kun få måneder efter at være blevet pålagt voldsomme stigninger i huslejen, er beboerne på Frihavnen i Vorbasse nu blevet varslet yderligere stigninger i huslejen. Arkivfoto.

Blot få måneder efter at være blevet pålagt huslejestigninger på op til 22 procent, er beboerne på Frihavnen i Vorbasse endnu en gang blevet varslet en stigning i deres månedlige husleje. Vanvittigt og skræmmende, mener pårørendeformand.

Vorbasse: Beboerne på Frihavnen i Vorbasse kan se frem til endnu en stigning i huslejen. Beboerne har ellers dårligt haft tid til at vænne sig til de voldsomme huslejestigninger på op til 22 procent, som for nylig er blevet gennemtrumfet, inden der nu er der yderligere stigninger på vej.

Beboerne har i denne uge på et beboermøde taget stilling til de varslede huslejestigninger på 4,29 procent.

- Det viser igen, at kommunen ikke kan finde ud af at drive virksomhed. Regnskabsåret 2017 har åbenbart ikke været med i deres beregninger, men det har hele tiden heddet sig, at der ville være styr på økonomien i kraft af den huslejestigning, som trådte i kraft den 1. august. Men det viser sig så ikke at holde stik, siger Peter Poulsen, som er formand for pårørende- og beboerforeningen på Frihavnen.

Annonce

Frihavnen-sagen kort

De nuværende beboere på Frihavnen har fået en stor huslejestigning for at lappe det hul, der gennem en længere årrække er opstået i regnskabet.

Beboerne kunne være sluppet med en meget lavere huslejestigning, hvis huslejen gennem årene havde været tidssvarende

Sagen bølgede frem og tilbage i det politiske system, men på bundlinjen står, at der skal rettes op på regnskabet. Den regning kunne kun lande et sted: Hos beboerne. Det betød, at nogle beboere blev ramt af en stigning i huslejen på mere end 22 procent.

Det er en beslutning, som Ældre Sagens jurister for tiden ser nærmere på. Hvis ikke Ældre Sagen ender med at indbringe sagen for Ankestyrelsen, vil pårørende- og beboerforeningen på Frihavnen selv indbringe sagen.

Vanvittigt og skræmmende

Før sommerferien vedtog byrådet, at det økonomiske hul, der gennem en længere årrække er blevet skabt i Frihavnens regnskaber, skal dækkes ved at regulere huslejen for beboerne. Det betyder, at de beboere, der er blevet hårdest ramt, har fået lov til at betale mere end 1150 kroner ekstra om måneden, hvilket svarer til en stigning på mere end 22 procent. At beboerne derfor nu bliver mødt at yderligere stigninger, frustrerer de pårørende.

- Jeg synes, det er fuldstændig vanvittigt og skræmmende, at det kan lade sig gøre, siger Peter Poulsen, der stadig forventer, at byrådets beslutning om huslejestigningen fra før sommerferien vil blive forelagt Ankestyrelsen.

Byrådet bestemmer

Årsagen til, at der er varslet en stigning så kort efter den seneste voldsomme stigning, er regnskabsteknisk.

- Den tidligere sag gik til og med regnskabet for 2016. Nu er regnskabet for 2017 kommet, og det skal også være i balance, siger social- og sundhedsdirektør Jan Møller Iversen.

Sagen vil den 27. september komme på dagsordenen i voksenudvalget, mens det i sidste ende er byrådet, der skal tage stilling til, om beboerne på Frihavnen skal pålægges endnu en stigning i huslejen.

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

VUC Syd har fået ny direktør

Annonce