Annonce
Tønder

Friluftsråd støtter bålhytte i Toftlund

Bålhytten er nu finansieret og skal bygges af indsatte fra Renbæk Fængsel. Her ses initiativgruppen, der har været med i hele processen med at skaffe midler til opføringen. Fra højre mod venstre er det spejderleder Katrine Weber, bestyrelsesmedlem i Toftlund Borgerråd Rikke Weber, Christian Andersen fra Ældre Sagen Toftlund samt formand for borgerrådet, Svend F. Sørensen. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Friluftsrådet har besluttet at støtte etableringen af en bålhytte med shelters i Lystskoven i Toftlund med 30.000 kroner. Det vækker stor begejstring i Toftlund Borgerråd, som pengene er søgt igennem.

Toftlund: Friluftsrådet har besluttet at give 30.000 kroner til en bålhytte med dertilhørende shelters i Toftlund. Projektet skal erstatte en nedslidt legeplads i Lystskoven. Donation gør, at projektet nu har indsamlet nok midler til, at det kan begynde. Det vækker begejstring i Toftlund Borgerråd, som er den organisation, som pengene er søgt igennem.

- Jeg er mega glad, de 30.000 gør, at vi nu er i mål med økonomien og har trykket på 'sæt i gang knappen', siger Rikke Weber, der er det bestyrelsesmedlem i Toftlund Borgerråd, der har været knyttet til bålhytte-projektet.

Det har taget over to år, før byggeriet kunne gå i gang.

- Det hele startede med en borgerhenvendelse fra en mor, der ville vide, hvad der skulle ske med legepladsen. Derefter spurgte vi hende, om hun havde lyst til at være med i et udvalg på fire mennesker, der skulle søge tilladelser til bålhytte-projektet, og det sagde hun ja til, siger Rikke Weber.

Det lokale fællesskab er en form for forsikring for os om, at der kommer til at ske noget. En sjov tendens er, at hovedparten af de penge, som vi har delt ud, ender i landdistrikterne langt fra storbyerne.

Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

En svær start

Til at starte med vendte Skov og Naturstyrelsen tommelfingeren nedad til en byggetilladelse til bålhytte-projektet.

- Moren, der henvendte sig i starten, var tilfældigvis arkitekt, og hun ville ikke acceptere afgørelsen fra Skov og Naturstyrelsen. Derfor blev hun ved, og til sidst overgav styrelsen sig og kom med en byggetilladelse, siger Rikke Weber.

Efter byggetilladelsen kom i hus, har Toftlund Borgerråd samlet over 113.000 kroner ind via fonde, som dækker alle udgifter til en bålhytte, shelters og et bordebænkesæt, som bliver bygget af indsatte fra Renbæk Fængsel.

Annonce

Penge til provinsen

Projektet i Toftlund var ikke blevet til, hvis det ikke havde været for de lokale kræfter, der havde taget ansvar og involveret sig i projektet. De lokale borgeres engagement er nemlig det første, som Friluftsrådet kigger på, når de har modtaget en ansøgningen til et projekt, lyder det fra Jan Ejlsted, der er direktør fra Friluftsrådet.

- Det lokale fællesskab er en form for forsikring for os om, at der kommer til at ske noget. En sjov tendens er, at hovedparten af de penge, som vi har delt ud, ender i landdistrikterne langt fra storbyerne. Det skyldes, at lokalbefolkningen i landdistrikterne selv ønsker at give en hånd med og tage initiativ til, at der skal ske noget i lokalområdet. I de større byer henvender man sig oftere til kommunen, hvis man ønsker at lave et projekt, men vi er egentlig bare glade for, at pengene kommer ud i landet, siger han.

Hvis det står til formanden for Toftlund Borgerråd, Svend Sørensen, så skal det også være borgerne, der skal være med til at passe den nye bålhytte.

- Nu har vi fået projektet i mål, men lokalsamfundets opgave slutter ikke her, for det skal ikke gå ligesom med den nedslidte legeplads, der var på grunden tidligere. Nu skal vi vise, at vi kan holde bålhytterne i stand, siger Svend Sørensen.

Annonce
Tønder For abonnenter

Efter 13 udsendelser med Forsvaret tog Lars på dannelsesrejse - nu har hans liv fået ny mening

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Dorthes 15-årige datter blev fundet død på sin efterskole: - Da de nævnte, at det var Sanja, rejste jeg mig, gik ind i stuen og skreg helt vildt

Navne For abonnenter

Stine fra Landmand søger kærlighed sagde ja til Niels hjemme i haven: - Der er ikke nogen af os, der passer ind på et slot eller i en kirke

EfB

Jeppe Højbjerg: Jeg er bekymret for EfB’s fremtid

Esbjerg For abonnenter

Aleksander udsatte sig selv for smerte, da han brugte en lighter og en tøjklemme til at brænde et 30 centimeter motto på sin venstre arm: - Det blev nærmest en slags hjernevask

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Varde

Tidligere byrådsmedlem står frem og retter kritik mod kommunen i sag om mulig svindel med kommunale midler

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

EfB For abonnenter

EfB lukkede sæsonen med dødkedelige 94 minutter og 2-2 mod Jammerbugt: Mareridtet er forbi – eller er det?

Kultur For abonnenter

Succesforfatterens triste ungdom: Mobberi på seminariet kom til at præge hele hendes liv

Billund

Maria deler sin overvægt ærligt på sociale medier - også når det går den forkerte vej: - Jeg har altid spist, når livet gjorde ondt

Annonce