Annonce
Billund

Frisør Lone Lundø rykker salonen til Jernbanegade

Frisør Lone Lundø har netop haft 20 års jubilæum i sin salon i Borgergade. Nu skal der ske noget nyt. Arkivfoto: Martin Ravn

Grindsted: Frisør Lone Lundø er den tredje partner, som bliver en del af det nye arbejdsfællesskab i Jernbanegade 12. Her åbner Maria Gade, som ejer bygningen, Gadesalonen, og kosmetolog Lene Marchmann bliver også en del af det nye fællesskab, der slår dørene op den 1. april.

- Jeg tænkte, at det kunne være sjovt at få kolleger igen, siger Lone Lundø, der har arbejdet alene i sin salon i omkring fem år.

- Det bliver godt at have nogen at sparre med rent fagligt, og jeg tænker også, at vi kan have det hyggeligt over frokosten - hvis vi altså har tid til frokost, siger hun.

Maria Gade glæder sig til igen at arbejde sammen med sin gamle læremester. Hun var nemlig elev hos Lone Lundø fra 2003-2006.

- Vi arbejder også godt sammen og ved, hvad den anden står for, siger Maria Gade.

Lone Lundø, Maria Gade og Lene Marchmann vil fortsat til at have hvert sit CVR-nummer, hver sin kasse og hvert sit bookingsystem og forventer at kunne bruge hinanden til både erfaringsudveksling, faglige snakke og hygge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce