Annonce
Aabenraa

Frisør og hundeklipper åbner fælles salon

Hundeklipper Maj Guldmaj åbner i denne uge salon i Aabenraa sammen med frisør Tommy Karsai, som desværre ikke kunne være med på billedet. Det kunne i stedet eleven i frisørsalon Thomas Arlyk. Alle tre glæder sig til at se, hvordan det nye og anderledes koncept med både frisør og hundeklipper dør om dør kommer til at gå. Foto: Claus Thorsted
Frisør Tommy Karsai og hundeklipper Maj Guldmaj åbner salon sammen på Rugkobbel. De synes, det kunne være nyt og anderledes at kombinere en almindelig frisørsalon med en hundeklipper.

Aabenraa: Hvis du er kommet forbi Rugkobbel-krydset det seneste stykke tid, har du måske lagt mærke til, at der sker noget i det tomme lokale i den store røde bygning lige ved krydset.

Her i Rugkobbel 2B har frisør Tommy Karsai, hans elev Thomas Arlyk og hundeklipper Maj Guldmaj de seneste uger knoklet for at opfylde en drøm: En fælles salon.

- Vi klipper både mennesker og hunde, men ikke på den måde, at du bliver klippet sammen med din hund. Salonen er delt op, så der er hundeklip i den forreste del ud mod krydset, mens min frisørsalon ligger bagerst i bygningen, forklarer 32-årige Tommy Karsai, som oprindeligt er fra Padborg.

Idéen opstod, da Maj Guldmaj tog fat i Tommy Karsai, da hun gerne ville lave noget sammen med ham. De har kendt hinanden i længere tid, og hun synes, det kunne være sjovt at kombinere deres to professioner.

- Det er noget nyt og anderledes, og jeg tror, vi er de første i Danmark, der laver en kombisalon. Der er ingen sommerfugle i maven over den her åbning, for vi ved, at hinanden er dygtige, men det er selvfølgelig spændende at se, hvordan det kommer til at spille med hund og mennesker dør om dør, siger Tommy Karsai.

Mens Maj Guldmaj har klippet hunde i København og Guderup indtil nu, så har Tommy Karsai tidligere slået sine folder i frisørsaloner i Aabenraa. Han har også prøvet at have sin egen salon før, så springet til selvstændig er ikke nyt for ham. Til gengæld er det nyt for ham at skulle uddanne én af sine venner.

Annonce
Maj Guldmaj får sin hundesalon forrest i bygningen, mens Thomas Arlyk og Tommy Karsai får deres frisørsalon bagerst i bygningen. Men de vil selvfølgelig hjælpe hinanden, hvis der bliver brug for det. Foto: Claus Thorsted

Klipper hundene i vinduet

I frisørsalonen får han nemlig selskab af Thomas Arlyk, som bliver elev. Han er oprindeligt fra Roskilde, men har boet i Sønderjylland de seneste 19 år, og efter flere forespørgsler fra Tommy Karsai har han nu sagt ja til en elevplads.

- Jeg er uddannet pædagog, men nu trængte jeg til at prøve noget andet. Tommy har længe spurgt, om jeg ikke skulle frisør, og nu sagde jeg ja, smiler han.

Beliggenheden i Rugkobbelkrydset er heller ikke tilfældig.

- Der er mange, som har hund her i området. Der er gode muligheder for parkering, og så er vores salon meget synlig. Maj vil også kun klippe hundene i vinduet, så hundene kan slappe af ved at kigge på trafikken og menneskene, der passerer forbi, og folk kan se, hvad hun laver, fortæller Tommy Karsai, som lægger navn til begge saloner.

Frisørsalonen hedder Hos Tommy K, mens hundesalonen hedder De kærlige hundeklippere hos Tommy K. Der er reception lørdag den 24. august mellem klokken 12 og 14, hvor man kan se de nye saloner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Annonce