Annonce
Mindeord

Frisørmesteren døde uden forvarsel

Torkild Callesen

Nekrolog

SØNDERBORG: Uden forvarsel er den tidligere frisørmester Torkild Callesen, Sønderborg, død i en alder af 72 år.

Han var indtil det allersidste særdeles aktiv i Borgerforeningen og Skyttelauget i Sønderborg. Han var med i bestyrelserne i Borgerforeningen, Skyttelauget, Aktivitetskomiteen og formand for pokal- og medajlekomiteen.

Torkild Callesen stod også for medlemsregistreringen og var ved de store loppemarkeder i lampeafdelingen, men var samtidig fænomenal til at sælge ”lopper” på nettet i månederne mellem loppemarkederne. Han havde også en særlig evne til at skaffe ”gevinster” i forretningslivet til årets store gåsespil i Borgerforeningen. Han kendte de fleste forretningsfolk via sin frisørmesterforretning i Perlegade 51. Den solgte han, da han gik på pension.

Forældrenes plan var egentlig, at han skulle være bondemand, men det var ikke noget for Torkild. I stedet fik han en læreplads ved en frisørmester i Aabenraa.

Efter fire års læretid kom han indtil marinen og var der i to år – blandt andet ved militærpolitiet.

Torkild Callesen blev frisørsvend i 1968 i Langesø på Nordals, og forbindelsen til Sønderborg blev skabt, da han var på kursus på Folkehjem i Aabenraa. Frisørmester H.C. Vagner på Jernbanegade i Sønderborg manglede en frisørsvend.

Her begyndte han i 1969, blev medejer i 1975, men i forbindelse med den frygtelige brand med fire ofre i Jernbanegade 23/Perlegade 14 den 13. december 1987 brændte forretningen. Derefter flyttede frisørforretningen ind i lokalerne i Perlegade 51 i 1988.

Torkild Callesen har altid haft ry for at være perfektionist. Hans tidligere ansatte sagde altid, at alt skulle ligge på sin bestemte plads, men han var meget hjælpsom, fleksibel og kendetegnet af et godt humør. Den karakteristik havde han også i Borgerforeningen.

Ved siden af sit store frivillige arbejde var han et udpræget familiemenneske, og han understregede altid, at familien havde første prioritet.

Torkild Callesen efterlader hustruen Bente, sønnen Claus, svigerdatteren Rikke samt to børnebørn i Kolding og datteren Britta og svigersønnen Rene samt to børnebørn i Skanderborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce