Annonce
Mindeord

Frisørmesteren døde uden forvarsel

Torkild Callesen

Nekrolog

SØNDERBORG: Uden forvarsel er den tidligere frisørmester Torkild Callesen, Sønderborg, død i en alder af 72 år.

Han var indtil det allersidste særdeles aktiv i Borgerforeningen og Skyttelauget i Sønderborg. Han var med i bestyrelserne i Borgerforeningen, Skyttelauget, Aktivitetskomiteen og formand for pokal- og medajlekomiteen.

Torkild Callesen stod også for medlemsregistreringen og var ved de store loppemarkeder i lampeafdelingen, men var samtidig fænomenal til at sælge ”lopper” på nettet i månederne mellem loppemarkederne. Han havde også en særlig evne til at skaffe ”gevinster” i forretningslivet til årets store gåsespil i Borgerforeningen. Han kendte de fleste forretningsfolk via sin frisørmesterforretning i Perlegade 51. Den solgte han, da han gik på pension.

Forældrenes plan var egentlig, at han skulle være bondemand, men det var ikke noget for Torkild. I stedet fik han en læreplads ved en frisørmester i Aabenraa.

Efter fire års læretid kom han indtil marinen og var der i to år – blandt andet ved militærpolitiet.

Torkild Callesen blev frisørsvend i 1968 i Langesø på Nordals, og forbindelsen til Sønderborg blev skabt, da han var på kursus på Folkehjem i Aabenraa. Frisørmester H.C. Vagner på Jernbanegade i Sønderborg manglede en frisørsvend.

Her begyndte han i 1969, blev medejer i 1975, men i forbindelse med den frygtelige brand med fire ofre i Jernbanegade 23/Perlegade 14 den 13. december 1987 brændte forretningen. Derefter flyttede frisørforretningen ind i lokalerne i Perlegade 51 i 1988.

Torkild Callesen har altid haft ry for at være perfektionist. Hans tidligere ansatte sagde altid, at alt skulle ligge på sin bestemte plads, men han var meget hjælpsom, fleksibel og kendetegnet af et godt humør. Den karakteristik havde han også i Borgerforeningen.

Ved siden af sit store frivillige arbejde var han et udpræget familiemenneske, og han understregede altid, at familien havde første prioritet.

Torkild Callesen efterlader hustruen Bente, sønnen Claus, svigerdatteren Rikke samt to børnebørn i Kolding og datteren Britta og svigersønnen Rene samt to børnebørn i Skanderborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Kolding

Handicap-forum kritiserer adgangsforholdene på Kolding Sygehus: Det er for hårdt at komme ind i manuel kørestol

Kolding For abonnenter

Emilie skal flytte fra sin lejlighed på grund af rotter: - Jeg kan ikke sove om natten

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];