Annonce
Sønderborg

Frisk fra trykkeriet til Egen Sognegård

Jens Lyster besøger Egen Sognegård som det første sted i en række af foredrag for at fortælle om sin nye bog. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Egen bliver det første af flere sogne, hvor Jens Lyster præsenterer sin nye bog om den alsiske salmedigter Peter Ernst.

Egen: Tirsdag 17. september kl. 19 kan man i Egen Sognegård høre om "den alsiske Brorson" Peter Ernst, som tidligere sognepræst Jens Lyster udgiver en bog om. Bogen er i øjeblikket ved at blive trykt, men vil være klar til præsentation i Egen Sognegård.

Peter Ernst er en hidtil ukendt salmedigter, født i 1718. I en alder af 26 år blev han grebet af herrnhuternes tolkning af Biblen og skrev herefter salme efter salme uden, at en eneste af dem blev kendt og husket af eftertiden.

Men en dag dukkede en slidt og laset bog op i småt brændbart på Guderup Genbrugsplads, hvor nu afdøde Christian Fægteborg fandt den. Bogen viste sig at indeholde udgivelser, herunder 200 salmer, af Peter Ernst.

Det lykkedes herefter Jens Lyster og en slægtsforsker at spore den ukendte Peter Ernst til Augustenborg-området. Han var døbt i Ketting Kirke, arbejdede som skrædder og havde et lille kådnersted i Blæsborg.

Jens Lyster udgiver "Den alsiske Brorson. Salmedigteren Peter Ernst (1718-1776) og hans forfatterskab" på Lysters Forlag. Egen bliver det første sted, han præsenterer og fortæller om bogen. Men han holder også foredrag om den alsiske salmedigter 24. september i Christiansgården, Sønderborg, 3. oktober i Notmark, 23. oktober i Tandslet og 31. oktober i Rinkenæs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Vejen

Wagner garanterer Lurrery af høj karat

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];