Annonce
Vejen

Friskole afleverer kæmpestort julekort til regeringen

I forbindelse med det netop holdte 30-års jubilæum fik Gjerndrup Friskole fremstillet julekortet, der skal afleveres til regeringen på Christiansborg. Arkivfoto
Onsdag tager elever, lærere og forældre fra Gjerndrup Friskole en tur til Christiansborg for at aflevere Danmarks måske største julekort til regeringen.

Gjerndrup: Det er stort, kæmpe stort. Danmarks måske største julekort er 1,8 meter bredt og 2,0 meter højt. Og så er det hjemmelavet, som det hører sig julen til.

Gjerndrup Friskole fik i forbindelse med sit netop holdte 30-års jubilæum fremstillet julekortet, og nu skal det afleveres til regeringen på Christiansborg. Det kommer til at ske onsdag den 11. december klokken 11.30, hvor det lokale folketingsmedlem fra regeringspartiet, socialdemokraten Troels Ravn, har sagt ja tak til at tage imod julekortet.

Det bliver dog ikke Post Nord som får fornøjelsen af at overbringe Danmarks største julekort. Det vil elever, lærere og forældre nemlig selv gøre.

Annonce

En særlig tak

- Vi vil gerne vise regeringen, hvor vigtig en rolle, en lille friskole spiller i lokalsamfundet, og hvad vi kan. Her er plads til alle, og vi passer godt på hinanden med alle vores forskelligheder. Det er også en særlig tak for, at der ikke blev pillet ved tilskuddet til friskolerne, fortæller Anne-Mette Nygaard Jørgensen, der er formand for friskolens bestyrelse.

Aftalen om aflevering af julekortet kom først på plads for få dage siden. Efterfølgende er der arbejdet hurtigt for at få det hele arrangeret. I løbet af kort tid blev der skaffet midler via sponsorater af velvillige virksomheder i friskolens netværk, så der nu er bestilt en bus til turen. Det bliver alle elever fra 5-9. klasse, lærere og forældre, som skal afsted.

- Troels Ravn har lovet os en rundvisning på Christiansborg, og bagefter skal vi på besøg i Tivoli. Denne tur og det kæmpe engagement fra skolen og lokale, er et vidnesbyrd på, hvad man kan opnå, når man brænder for en sag – nemlig friskolen, siger Henrik Jessen, der er næstformand i bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce